Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Átlagosan mennyi ideig járnak...

Átlagosan mennyi ideig járnak ki egy közeli hozzátartozó vagy közeli barát halála után a sírjához a közvetlen családtagok, legjobb barátok egy évben több alkalommal is?

Figyelt kérdés
Nyilván ez egyénileg változó, de azért fogalmaztam úgy, hogy "átlagosan".

máj. 1. 01:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Igazából két fajta ember van,van aki csak a gyertyagyújtás alkalmával megy akkor is inkább amiatt hogy ne szólják meg(mondjuk egy kisebb településen) és van aki egy évben többször is kimegy,virágot visz rendben tartja a sírt gyomlálgat körülötte stb ez inkább a közeli rokon sírjánál a jellemző

A mennyi ideig kérdésre

Az előbbi addig amíg ez nem teher számára mondjuk elköltözött,több helyre is mennie kell ott már a halottak napja is kérdéses

Van az utóbbi típus ők addig amíg az egészségi állapotuk engedi de ismerek olyat is aki már nem tudott kimenni ezért inkább meg kérte a szomszédját

Szóval ez nagyon változó

máj. 1. 01:40
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

54 évig.

Édesapám édesanyja 54 éve, apja 44 éve hunyt el, közös sírban vannak. A mai napig rendszeresen kijár oda édesapám. Természetesen időnként mi is kijárunk. Mi is évente többször. Én jelenleg 51 éves vagyok, ha élek még 30 évet, akkor már 84 éven át járunk ki.

máj. 1. 01:40
 3/18 anonim ***** válasza:
27%

Én hazavittem a családtagom hamvait. Mindig is utáltuk egymást.

Ha szerettem volna,gyémántot csináltatok belőle és hordanám az ujjamon gyűrűben.

máj. 1. 04:30
 4/18 anonim ***** válasza:
82%
Egy ismerősöm azt mondta, hogy egy ember 2* hal meg: 1*, amikor fizikálisan meghal, 2.*, ha nem mennek ki hozzá a temetőbe.
máj. 1. 06:05
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Évente 1x jártam ki nagyszülőhöz és apámhoz.

Mióta édesanyám meghalt, hozzá 2 havonta.

máj. 1. 06:11
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem idő függvénye. Apám sírja 300 km-re van, mindig is évente 3-4 alkalommal mentem (meg ha azon a környéken jarok, pl. munka vagy szabadidős program miatt) De halottak napján nem megyek.
máj. 1. 06:37
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én rendberakás miatt járok ki meg közel van a lakhelyemhez.

De engem elborzaszt, hogy ez a családom.

Mások összeülnek karácsonykor, a nagyi vigyáz az unokákra, családi ósszejövetelek vannak, van kit felhívni, van aki meghallgat vagy aki támaszod, de nekem a család egy betontömb a temetőben.

Csak egy tesom van aki messze él és lelki kapcsolatunk sincs. Csak rokoni. Nem is enged szinte beszélni sem, mert zavarom.

Mindenkinek van apja anyja, a gyerekének nagyszülei, testvérei, unokatesoi én meg tökegyedul vagyok ebben a sz.réletben.

És kimegyek és nézek egy betonplatzot.

máj. 1. 06:47
 8/18 anonim ***** válasza:
Szüleim, anyai nagymamám, nagybátyám és apósom ugyanabban a temetőben nyugszanak. Mindenszentekkor, karácsonykor, húsvétkor kimegyek hozzájuk. Szüleim születés- és névnapján, haláluk napján is kimegyek. Néhány éve új sírkövet csináltattam, a sírhelyet is meghosszabbíttattam (apósomét is). Férjem hamvait hazavittem, egyszerűen képtelen voltam rá, hogy otthagyjam a temetőben. Unokahúgom rendszeresen látogatja a családi sírhelyet, pedig másik városban él, majdnem 200 km-re. Amíg bírjuk, addig így lesz.
máj. 1. 06:58
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Én szerencsés helyzetben vagyok, mert lassan 30 leszek, de még csak 2 nagyszülőm halt meg. Mindenki más él ( még egy dédi is aki 90+ ! ).

150 km-re élek a szülőfalumtól ahol kb az egész családom lakik. Havonta egyszer járok haza. Amikor meghaltak a nagyszüleim (2-3 éve), minden ilyen hazalátogatásnál kimentem hozzájuk a temetőbe. Ez olyan fél évig tartott. Azóta csak kb minden harmadik alkalommal megyek ki. Nem azért mert nem akarok, csak mondjuk éppen nincs rá idő.

máj. 1. 07:24
 10/18 Szolovjov ***** válasza:
70%
Én például még fateromhoz sem járok ki a temetőbe. Semmi értelme egy betondarabnál állni.
máj. 1. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!