Halálos közúti balesetnél a rendőrség értesíti a családtagokat? Telefonon elmondja, hogy sajnálom, de az xy hozzatartozója elhunyt? Mi ilyenkor a protokoll?
Minap zöld jelzésű zebrán majdnem halálra gázolt egy teherautó. Már rég piros volt az autóknak, nem a narancson hajtott át, szerencsére hallottam, úgyhogy vissza tudtam ugrani. A sofőr amúgy a telefonját nyomta, és jött, mint a meszes, úgyhogy tuti kivasalt volna, ha nem figyelek.
Elgondolkoztam, mi lett volna megtörténik, felhívják a férjem, hogy kedves uram, ma elhunyt a felesége?
A filmekben behivjak oket a korhazba vagy a rendorsegre es szemelyesen mondják el, miutan igazolta hogy hozzatartozo. :D
A valosagban nem tudom sajnos.
Igen azért is gondolkoztam el, hogy vajon a valóságban hogy van... Tudom, szomorú téma, és elnézést azoktól, akik személyes tapasztalat során tudják. De nem találtam erről sokat a neten, hogy ilyenkor ki és mi módon tájékoztatja a családtagokat.
Nekem van a pénztárcámban egy papír, vész esetén értesítendő telefonszámokkal.
Nagyon sajnalom 6-os :(((
Goldmund, mi pl. egyáltalán nem telefonálunk napközben a férjemmel. Viberen írunk a másiknak, de nem hívjuk a kórházakat, ha nem válaszol egész nap... Persze ha hazaér, és nem érek haza normális időben, akkor hívna, és ha nem érne el, aggódna is biztosan, mint ahogy fordított esetben én is tenném.
Tehát akkor nem azonnal értesítik a családot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!