Aki akar gyereket, miért?
Tudom így vagyunk genetikailag kódolva, de őszintén érdekel, hogy mi vezet arra egy nőt, hogy kockáztassa a terhességgel és szüléssel az egészségét vagy akár az életét, a terhesség és szülés egyértelmű 'esztétikai' hátrányain túl, mondjon le évekig a jó alvásról, adja fel gyakorlatilag az egész életét azért, hogy a gyereke 20-30 év múlva ugyanúgy ott üljön a pszichológusnál az anyjára panaszkodva.
Nekem ez a 'feltétlen szeretet' duma annyira kamu, a 'ki nyitja rád az ajtót' borzasztóan önző. Ezeken kívûl még azt szoktam hallani hogy 'ideje volt már'.
Te tudnál adni értelmes indokot arra,hogy miért szültél?
Vicces, hogy mennyien nem tudnak válaszolni a kérdésre. Nincs abban semmi rossz ha azt írod, hogy vágytál rá xy okok miatt.
Én pl régóta tudom, hogy nem vágyom rá, de nálam a felsorolt érveim csak ennek önigazolására szolgálnak. A legeslegfőbb ok hogy nem vágyom rá.
Mások hasonlóan levezetett gondolataira lennék kíváncsi 'vágytam gyerekre, mert...'.
Ùgy tűnik a kérdést is alig érti meg valaki, de rólam látatlanban már minden rosszat elmondtatok :D
Mondjuk persze házhoz jöttem a pofonért, itt tényleg mindenki csak a frusztrációját éli ki :D
Ja és oké, hogy kevesen halnak bele manapság a szülésbe de azért előfordul. Viszont a közvetlen környezetemben is nagyon sok nőnek ment tönkre az egészsége a terhesség alatt. Hajuk kihullott, fogaik teljesen tönkrementek, pajzsmirigy, cukorbetegek lettek és még sorolhatnám.
Azt is szokták mondani, hogy a szülés olyan erős fájdalom, mintha egyszerre több csontodat is eltörnék. És ezt a nők önként vállalják?
Haha! Bevallom, szépen összefoglaltad kérdező a véleményemet :D
De ha már felvettük azt a qva babavárót, akkor valamit produkálnom kell. Jaja, le lehet pontozni, rettenetes szülő leszek, ha egyaltalán leszek.
Mert követik a tömeget.
Ugyanazért, amiért egy zenészt felhájpolnak, vagy bármit.
Csordaszellem, megfelelési kényszer.
Illetve sokakat semmi nem érdekel az életben, nem tudnak mit kezdeni magukkal.
Ezek annyiban látják az élet értelmét, hogy felkelnek, dolgoznak, lakáshitelt vesznek fel, gyereket csinálnak, esznek, isznak, autóval mennek mindenhová, telefont nyomogatnak.
Ennyi az életük, ilyen tipikus egyszerű, zombi életet élnek.
Az általános önző, érdekemberek indokaitól eltekintve " ki nyitja rád az ajtót ha öreg leszel", csok, van nő aki azt hiszi ezzel magához tud láncolni pasit stb stb
Miért ne lehetnének olyanok is, akik szimplán vágynak gyerekre, gyerekes életre, örömüket lelik a nevelésükben?
Én ezt még úgy is megértem, hogy én személy szerint soha nem vágytam gyerekre, nem akarok, mert számomra csak teher, nyűg lenne minden ami vele jár, és a férjem is így van ezzel, egyikünk se szereti a gyerekeket, ezért mi nem válllaunk.
De ettől még vannak olyanok is akik élvezik a gyerekek társaságát, szeretnek velük foglalkozni, gügyögni, jászótérre hordani, tanulni vele, közös programokon részt venni stb stb, számukra ez örömöt, boldogságot okoz, mert tudod
Nem vagyunk egyformák.
Én úgy töltődöm fel egy egy munkanap végén, hogy a férjemmel vagyok, bekuckózom és belemerülök egy jó könyv olvasásába, éjszakába nyúlóan sorozatokat darálok, pihenek és élvezem a csendet, nyugalmat, hétvégeken délutánig alszom, kettesben közösen programozunk stb stb. Mi így vagyunk boldogok, más meg másképp.
Egy szerető anyát pedig az teszi boldoggá hogy a gyerekével lehet, és vele csinálhat dolgokat.
Ebben nincs semmi hihetetlen. Attól hogy szerinted a gyerekmentes élet a jó (és pl szerintem is élvezetesebb), attól még másnak nem kell így érezni:)
Mindenki élje az életét úgy, ahogy neki jó, legyen olyan amilyenre vágyott. Mit kell ezen megmagyarázni? Ezek csak vágyak, érzések. Kinek ilyen, kinek olyan. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!