Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki akar gyereket, miért?

Aki akar gyereket, miért?

Figyelt kérdés

Tudom így vagyunk genetikailag kódolva, de őszintén érdekel, hogy mi vezet arra egy nőt, hogy kockáztassa a terhességgel és szüléssel az egészségét vagy akár az életét, a terhesség és szülés egyértelmű 'esztétikai' hátrányain túl, mondjon le évekig a jó alvásról, adja fel gyakorlatilag az egész életét azért, hogy a gyereke 20-30 év múlva ugyanúgy ott üljön a pszichológusnál az anyjára panaszkodva.

Nekem ez a 'feltétlen szeretet' duma annyira kamu, a 'ki nyitja rád az ajtót' borzasztóan önző. Ezeken kívûl még azt szoktam hallani hogy 'ideje volt már'.

Te tudnál adni értelmes indokot arra,hogy miért szültél?

2024. márc. 24. 18:49
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
39%

"Tudom így vagyunk genetikailag kódolva, de őszintén érdekel, hogy mi vezet arra egy nőt, hogy kockáztassa a terhességgel és szüléssel az egészségét vagy akár az életét"

Azért már 2024-et írunk, nem azt az időt, ahol az orvostudomány nem volt fejlett és a komplikacióba belehalhatott a mama vagy a baba vagy mindketten.

"a terhesség és szülés egyértelmű 'esztétikai' hátrányain túl"

Hát azért, nagyon rosszul kell hogy bekötve legyél anyaként ahhoz hogy egy óriasi veszteség legyen, hogy nem tudsz bikinit hordani, mert a gyereked császárral jött ki.

"mondjon le évekig a jó alvásról"

Nem évekig.

"adja fel gyakorlatilag az egész életét"

Mit ad fel? Nyilván megváltozik az élete, de nem jar olyan hatalmas lemondásokkal, illetve csomó programot tud a gyerekével is csinálni, szóval nem zárják rá a lakásajtót lakattal...

"azért, hogy a gyereke 20-30 év múlva ugyanúgy ott üljön a pszichológusnál az anyjára panaszkodva."

Mert minden felnőtt pszichológushoz jár az anyja miatt?

Az tény, hogy munka, háztartás, meg minden mellett sokszor nem úgy szól a szülő a gyerekéhez, ahogy kéne, de ez nem egyenlő azzal, hogy a gyerek lelkibeteg felnőtt legyen. Az más tészta, hogy ha az anya nem való anyának és ezzel nyomoritja meg lelkileg a gyerekét, mert a gyereken oltotta el a cigarettáját, verte folyamatosan őt, éheznie kelkett a gyereknek, mert az anyja eldrogozta a pénzt, a gyerek a szekrényben bújkált, amikor a részeg szülő.

Az a felnőtt, aki nem tudja túltenni magát azon, hogy az anyja rákiabált leckeírás közben, mert csúnyán írta a b betűt, az unatkozik, nem pedig lelkileg sérült.

"Nekem ez a 'feltétlen szeretet' duma annyira kamu"

Attól függ, pl ha nem is akarod a gyereket, de nem vetetheted el.

"a 'ki nyitja rád az ajtót' borzasztóan önző."

Nem értem.

"Ezeken kívûl még azt szoktam hallani hogy 'ideje volt már'."

Persze, mert mondjuk a gyerek ne a gimi végén vagy az egyetemen kelljen, hogy cserélgesse a pelenkádat, amikor már magatehetetlenül fekszel idősként vagy ne ilyen fiatalon kelljen az "anyám idősödik" fogalmával szembesülnie.

"Te tudnál adni értelmes indokot arra,hogy miért szültél?"

Szerintem a saját problémáid az édesanyáddal erősebbek bárminél, így felesleges is erre válaszolnom.

2024. márc. 24. 19:49
 12/28 anonim ***** válasza:
66%

Azt csak ő tudhatja!

-Vagy ő sem!

2024. márc. 24. 19:55
 13/28 anonim ***** válasza:
49%

"Nekem ez a 'feltétlen szeretet' duma annyira kamu, a 'ki nyitja rád az ajtót' borzasztóan önző."

Mondja az aki nem akar gyereket az egyértelmű esztétikai hátrányokra és az álmatlan éjszakára hivatkozva lol.

Amúgy ha nem akarsz gyereket ne csinálj, jobban jár a gyerek ha olya családba születik ahol szeretik, meg te is mert nem kell "feladnod" az életed. Nem értem miért kell túlbonyolítani. Nekem a boldogságot a család, gyerekek okozzák többek között, ezért is szeretnék. Ha neked nem, senki sem kötelez hogy csinálj.

2024. márc. 24. 20:03
 14/28 anonim ***** válasza:
67%
Autót is vezetek, van is 3, pedig tudom, hogy nagy az esélye, hogy egyszer baleset ér, esetleg meg is halok miatta. De boldoggá tesz az autózás, és ennyi. Gyerekem is van. Az is boldoggá tesz, hogy látom felnőni, és megadhatok neki mindent, ami tőlem telik.
2024. márc. 24. 20:06
 15/28 anonim ***** válasza:
56%

Azért szültem, mert egy hülyeség miatt teherbe estem és nem volt szívem elvetetni...

Már bőven iskolás a gyerek, de a mai napig nem értem miért kell ez bárkinek is!

2024. márc. 24. 20:09
 16/28 anonim ***** válasza:
71%

Mondjuk tényleg más tészta az is, hogy az anya mennyire van magára hagyva, ezért részben, de csak részben megértem a 16-ost.

Azért van az, hogy a gyerek magatartászavaros, az apja rá sem hederít, csak néha felbukkan, hogy lehordjon téged, hogy xar anya vagy, van egy nagyszülő, aki baxogat mindig, hogy a gyereknek xar anyja vagy, a suliba állandóan behívnak, hogy a gyerek nem tud viselkedni, mert xar anyja vagy, plusz örülsz ha a gyerek kijárja az általános, mert annyira nem megy neki a suli, közben a munkahelyeden szapulnak, hogy folyton a gyerekre hivatkozva később jössz, előbb mész, ráadásul hulla is vagy, mert a lelked kidolgoztad a kevés pénzért amiből éppen csak kifizeted a rezsit, hazaérsz, ahol várnak a szomszédok, hogy miért vagy xar anyja a gyereknek, aki folyamatosan más szomszedoknál lebzsel a hamyagságod miatt vagy lopkod, rongál, hangoskodik.

Persze nem ez vár minden anyára, de érthető, ha ilyen körülmények között az anya úgy érzi, hogy az agyára megy a gyereke.

2024. márc. 24. 20:23
 17/28 anonim ***** válasza:
61%

"boldoggá tesz az autózás, és ennyi. Gyerekem is van. Az is boldoggá tesz"

Szerintem te mondtad ki a kulcsszavakat. Adott esetben a gyerek IS és minden más IS boldoggá tehet, akár egyszerre is.

2024. márc. 24. 20:49
 18/28 anonim ***** válasza:
42%
CSOK-, állami-társadalmi segélyezés miatt.
2024. márc. 24. 21:44
 19/28 anonim ***** válasza:
54%
Mert bolondok.
2024. márc. 25. 00:10
 20/28 anonim ***** válasza:
49%
Mert az emberek többsége nagyon egyszerű és csak az ösztöneire hallgat
2024. márc. 25. 01:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!