Miért fontos manapság a bátorság segítőkészség, lovagiasság áldozatvállalás?
A segítőkészség és áldozatvállalás az anyákra nagyon jellemző. Ezek fontosak a gyerekneveléshez, de más kapcsolatokban is nagyon hasznosak.
Például a párkapcsolatban is nagyon jó, ha a férfi bátor és lovagias, ettől még férfiasabbá válik.
A segítőkészségnek vannak szintjei, nem mindenki kerül olyan helyzetbe, hogy a fél veséjét kelljen felajánlani egy családtagnak, de sokszor sok mindennel lehet segíteni. Voltam egy 20 km-es gyalogtúrán, ahol a 18. km után lépni is alig bírtam. Ekkor valaki elvette a hátizsákom és cipelte. Ő egy ilyen lovagias, segítőkész ember volt, akit nem is nagyon ismertem.
Sokféleképpen lehet tehát segíteni. Van aki tud egy jó magánorvost és odairányít. múltkor láttam, hogy be akarja dobni valaki a pénzt a parkolóautomatába vasárnap és gyorsan odaszóltam, hogy ma ingyenes, ne dobja be! Megköszönte és mosolygott. néha az ember a forgalomban is tud előzékeny, segítőkész lenni, beenged valakit maga elé.
A barátságok esetében is fontos erények ezek. Tudok-e áldozatot vállalni? Nem azt jelenti, hogy minden esetben, mindenkiért áldozatokat kell vállalni. egyfajta rugalmasság is kell ahhoz, hogy tudjak. A szomszédom reggel indulna, de gumidefektet kapott, nem tud indulni. Segítek-e kicserélni a kereket? Vagy úgy vagyok vele, hogy ez az ő baja?
A segítőkészség és áldozatvállalás sokszor együtt jár. Úgy segítek, hogy áldozatot vállalok.
A szomszédom nem lúzernek fog gondolni, hanem nagyon örül, ha jókor vagyok ott a bajban a segítséggel. Jó lesz a kapcsolat.
Ezen tulajdonságok mindegyike egy nagyon jó kapcsolatot eredményez a felek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!