Vállalnál gyereket a mostani világban?
Több dolog miatt is nem:
nem is tetszik, ahogy egy rakat ember bánik a másikkal, túlzottan gyakori, hétköznapi dolog is lett a megcsalás, a zaklatás, a másik semmibe vétele, az énközpontúság, egyebek mellett. Nem kimondottan a világgal van gond, hanem a bennük lévő emberek nagy %-ával, kiváltképp a vezetői posztokban lévőkkel. Szóval nagyon nem tetszik az irány, ennek pedig nem szeretnék egy gyereket is kitenni. Főleg, mert én sem érzem jól magam a mostani értékrendek mellett. Tudom, hogy vannak kivételek, de nehéz őket megtalálni.
Arról nem is beszélve, hogy nem érzem azt, hogy nekem valaha is lennének majd anyai ösztöneim. Nem érzem azt, hogy jó anya lennék; nem hinném, hogy az én türelmemmel jó ötlet lenne gyereket nevelni. Főleg, hogy ez nem olyan, hogyha kedvem tartja, akkor kivehetek pár nap szabit, bármennyire rossz, nyers volt ezt leírni.
Engem valamiért nagyon szeretnek pedig; keresik a szemkontaktust, nevetnek és mosolyognak rám, integetnek, és tényleg nem csak 1-2 gyerekről van szó. De én meg nem tudok velük mit kezdeni.
Nem. Ha csak azt nézzük, hogy még a diplomás bérek is csak a 300-400-as bérsávban mozognak, miközben egy nagyvárosi garzon ára a negyven milliót verdesi, kizárt dolognak tartom, hogy évtizedekre elhitelesítsem magam egy 30-40 milliós összeggel, amit életem végéig fizethetek, hogy aztán szüljek a hitellel terhelt lakásomba egy gyereket, és azon aggódjak, hogyan fizetem a törlesztőt és hogyan jövünk ki hó végén. Nem tudom nézted-e a rugdalózók, tápszerek, pelenkák árait, nem beszélve a gyerekszoba kiépítéséről, berendezéséről...stb. A lakásfelújításról, na meg az élet nem csak abból áll, hogy hitelt törlesztek és hó végén zsíroskenyeret eszünk.. Jó lenne mondjuk kikapcsolódni néha, színházba menni, esetleg egy hetet nyaralni... Lehet nekem vannak nagy vágyaim, de szerintem nem...
És ezek csak a mindennapi anyagi problémák. A világ állapotáról még nem is beszéltünk. Hogy a környezetszennyezés miatt a mi gyerekeinknek milyen oxigén, víz és termőtalaj jut. Engem az is aggaszt, hogy mi lesz a szomszédban dúló háború végkimenetele. Nem biztos, hogy biztonságos lenne, ha orosz határaink is lennének...
Engem aggasztanak ezek a dolgok, és emiatt nem hiszem, hogy szeretnék gyereket szülni erre a világra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!