Vállalnál ebben a világban gyereket?
Én nem szeretnék, mert nem is vágyok rá, pénzem sincx, nem is rajongok a gyerekekért. De ha belegondolok, hogy milyen vilàg van, mennyire nehéz érvényesülni, mennyi rosszindulatú ember van, milyen dolgok várhatók még...én nem kívánom ezt a meg nem született gyermekemnek sem.
Már nekem is nagyon nehéz, a szüleimnek is az volt felnevelni a szegénységben. Igazából szerintem nekik sem kellett volna gyereket vállalniuk abban a helyzetben,de ők akartak gyereket.
Nem, egyre nehezebb az élet, a gazdagok egyre gazdagabbak, törvényekkel lenyomják a csórókat, dolgozókat, lassan kreditrendszer lesz.
Az oktatás, egészségügy pocsék, nyugdíjből megélni egyre nehezebb, a többségnél ezek nem verik ki a biztosítékot, vagy beletörődnek, de vannak, akik még örülnek is, hogy micsoda jólét van.
Ebbe az országba hétszentség, hogy nem.
Döbrögi és a haverok, havernénik tömik a saját zsebük, ezzel egy időben mindent megtesznek, hogy mindenki másnak ne csak ott tegyenek keresztbe, ahol tudnak, hanem az utolsó fillérig képesek kiforgatni őket a vagyonukból. Közben ott az összedőlt egészségügy és oktatás (mindkettő a jelen és jövő érdeke), tolódik felfelé a nyugdíjkorhatár. Az EU-ban szinte minden téren sereghajtók vagyunk, az inflációtól eltekintve pl., meg a korrupciótól.
Az emberek nagyja csakis az önösérdekeket nézi, közben empátia- és erkölcs nélkül gázol át a többin. Ha valaki, akárcsak kicsit is, ki tud törni a hétköznapi mocsárból, a károgók rögtön megjelennek, és minden erejüket bevetve, vissza akarják őt rántani maguk közé.
Nem szeretnék egy ilyen országba gyereket világra hozni. Én nem érzem itt jól magam, és egyre jobban szégyellem, ami ebből az országból lett.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!