Vállalnál gyereket a mostani világban?
Hagyjuk már ezt a mostani világozast bszki
Aki akar gyereket az csinál aki meg nem az nem
Ennyi
Soha nem volt még ilyen könnyű élet és ilyen magas az életszínvonal. El lehet azon vitatkozni, hogy a Kádár-rendszerben jobbak voltak-e a körülmények. Bizonyos dolgokban igen (például azt mondják könnyebben lehetett házhoz jutni), más dolgokban nem, például drága volt a tv/telefon/farmer nadrág stb, és az egészségügy is rosszabb volt, és sokkal jobban tudott szivatni a hatalom mint most. De ha valaki azt is mondja, hogy 40-50 éve könnyebb volt, akkor a vita kedvéért el tudom fogadni.
Az viszont tény, hogy mind a Kádár-rendszer, mind a jelenlegi nagyságrendekkel jobb mint az összes többi kor azelőtt. Ma egy pár egy albérletben is magasabb életszínvonalon él, mint 200 éve egy nemes. A régi korok átlagemberének körülményei pedig annyival rosszabbak voltak, hogy nem is összemérhető a maival. Egy tüdőgyulladásba meg lehetett halni, ha rossz volt a fogad jó esetben csak kiszedte valaki, rossz esetben egész életedben együtt éltél vele, a gyerekeid egy jelentős része nem élte meg a felnőttkort, háború követett háborút, és ha pont nem is volt háború és általános éhezés sem, akkor is rossz minőségű ételeket lehetett csak enni.
Szóval az általános véleménnyel ellentétben, szerintem teljesen élhető országban élünk, minden adott a gyerekvállaláshoz, nekem már van egy (30 alatt vagyok) és még lesz legalább egy (nem örököltem lakást, de az igaz hogy néhány millió forint segítséget kaptunk a szüleinktől).
Persze vannak Magyarországnál élhetőbb országuk. Például Ausztria, Svédország, Finnország, Svájc, stb. Számomra Franciaország és Németország rosszabb hely mint Magyarország, de objektív mutatókban ezek is jobbak, viszont például az USA szerintem rosszabb az átlagembernek mint Magyarország. De azt is meg kell jegyezni, hogy egy csomó országnál meg Magyarország jobb, egy átlag ember itt jobban él mint több milliárd ember, a gazdag országok között vagyunk szegények.
Én mindenkit biztatok, hogy vállaljon gyereket, szerintem jó dolog fiatalon, mert a 40-es éveidben már elég nagyok lesznek ahhoz, hogy még te is tudd élni a saját életed, de persze mindenki azt csinál amit akar. Mivel a mi generációnknak úgyse lesz már nyugdíja, ezért tök mindegy hány új járulékfizető lesz, mindenki csinálja úgy ahogy jó neki.
"Én mindenkit biztatok, hogy vállaljon gyereket"
Gratulálok! Minden ócska, szar embert biztassunk, aztán csodálkozunk, hogy annyi elhanyagolt, alultáplált gyerek van a világon.
Fel kéne már fogni végre, hogy nem mindenki való szülőnek. A gyereket megcsinálni és felelősséget vállalni érte két különböző dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!