Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nők között van értelmezve a...

Nők között van értelmezve a "vesztes nő" fogalma?

Figyelt kérdés

Mert ugye a 'vesztes' bár nem határozzuk meg a nemét de mégis ösztönösen férfiakra gondolunk.

Ha társítjuk nemhez akkor a 'vesztes férfi' mint fogalom van értelmezve.

A 'vesztes nő' ilyen értelemben nem létezik.

2024. márc. 13. 09:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én nem gondolok nemekre. Ha a "vesztes" szót hallom, mindig egy futóversenyt képzelek el, ahol egy arctalan figura csak a második helyezett a dobogón.

Ilyenben viszont nem gondolkodom, hogy melyik férfi vagy melyik nő vesztes. Emberek vagyunk b+. Különbözőek a sorsaink, a vágyaink, a gondolataink. Lehet, ami nekem veszteség, annak más örül. Amit én keveslek/sokallok, az másnak elég. Egyszerűen annyira sokfélék vagyunk, hogy kár ilyesmin rugózni.

De tudod mit? Nincs szörnyűbb veszteség, mint mikor saját magaddal nem vagy kibékülve. Mindegy mi az oka, az soha semmilyen kontextusban nem jó.

2024. márc. 13. 14:05
 12/15 anonim ***** válasza:
11: A második helyezett 1 ember kivételével mindenkit legyőzött, ráadásul fent áll a dobogón a verseny végén... Szeretnék én olyan "vesztes" lenni az életben, mint egy futóverseny 2. helyezettje...
2024. márc. 13. 14:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Látod, mennyire másmilyenek lehetnek a nézőpontok emberenként?

Én azért tartom vesztesnek a második helyezettet, mert őelőtte ott volt a lehetőség, hogy megnyerje a versenyt. Első is lehetett volna, könnyebben, mint a többi versenyző.

2024. márc. 13. 14:33
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen, és ők (is) totál élvezik, ha egy ilyen személyt tovább vegzálhatnak.
2024. márc. 13. 17:50
 15/15 anonim ***** válasza:
Keress rá hamsteren, hátha létező niche
2024. márc. 14. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!