Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A zsenik általában introvertál...

A zsenik általában introvertált emberek?

Figyelt kérdés
márc. 6. 18:24
1 2 3 4 5
 11/48 A kérdező kommentje:

Albert Einsten-re ez volt jellemző:

"Az érzelmeket alig ismerte fel, mindig is brutálisan őszinte volt mindenkivel. Nem tudta, mikor nem illik egy viccet elsütnie, s mikor kellene mások érzéseire tekintettel lennie."

Forrás: [link]

Ez alapján Einstein introvertált volt?

márc. 6. 18:36
 12/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ld. példának a színészeket.

Meg egyébként tévhit, hogy az embereket lehet így kategorizálni: sok ember helyzettől függően introvertált vagy extrovertált.

márc. 6. 18:37
 13/48 anonim ***** válasza:
100%

"Ez alapján Einstein introvertált volt?"

. Ez alapján semmi nem derül ki arról, hogy introvertált vagy extrovertált volt-e. Az derül ki, hogy a szociális készsége gyengébb volt az átlagnál, ami egy TELJESEN más dolog.

márc. 6. 18:38
 14/48 anonim ***** válasza:
0%
Én jól tudtam, hogy népszerűtlen leszek ezzel a véleményemmel, de továbbra is tartom. Ugyanis létezik érzelmi intelligencia is, ami nélkül a "zseniséget" én nem nagyon tudom értelmezni. Aki nem tud beilleszkedni a társadalomba, vagy intro, ott valami gikszer van..
márc. 6. 18:38
 15/48 anonim ***** válasza:
81%

"Attól, hogy valaki nem tud szociális kapcsolatokat kialakítani, még nem jelenti azt, hogy ne tudna hatalmasat alkotni valamiben pl. a fizikában."

Akkor definiáld, szerinted mi az hogy zseni, illetve milyen teljesítmény alapján lehet vaalki zseni, és mi az, amiben bármennyire is jól teljesít az illető, nem érdemelheti ki a "zseni" jelzőt.

márc. 6. 18:39
 16/48 A kérdező kommentje:

Nekem van egy olyan elképzelésem, hogy a gyengébb szociális készség és a zárkózott természet együtt jár.

Tévednék?

márc. 6. 18:40
 17/48 anonim ***** válasza:
48%
14# És természetesen ez rám is vonatkozik, de én tudom magamról, hogy nem vagyok normális.. Nem is áltatom magamat azzal, hogy zseni lennék..
márc. 6. 18:40
 18/48 anonim ***** válasza:
100%

"Én jól tudtam, hogy népszerűtlen leszek ezzel a véleményemmel, de továbbra is tartom."

. Nem az a baj, hogy tartod, mert még igazad is lenne, csak az introvertáltság rohadtul nem azt jelenti, amilyen értelemben Te használod, de nem is azt, ahogyan a Kérdező használja.

Ez egyszerűen az igényt jelöli arra, hogy valami mennyi stimulust igényel úgy általánosságban, beleértve a szociálit is. Aki extrovertált, az alapvetően nem jobb képességű, lehet egy bunkó, akit mindenki kerül, egyszerűen nagyobb az igénye a társaságra, pörgésre stb., és fordítva, az introvertáltnak kisebb az ilyen igénye.

márc. 6. 18:42
 19/48 A kérdező kommentje:

Hàt jó.

Állítom, hogy Peter Higgs zseni, ő jósolta meg a róla elnevezett Higgs-bozont, amiért fizikai Nobel díjat kapott. Azonban kerüli a nyilvánosságot:

Ezt olvassuk róla:

Peter Higgst a bizottság nem érte el, az összes ismert telefonszámon megpróbálták elérni, és emailben is keresték, de a sajtótájékoztatóig nem sikerült kapcsolatba lépni vele. "A Guardian tudományrovatának munkatársa úgy tudja, hogy Higgs nyaral, és valószínűleg csak ritkán kapcsolja be a telefonját. Egy másik pletyka szerint Higgs a médiaérdeklődés miatt bújt el, hiszen függetlenül attól, hogy ő kapja a díjat vagy sem, újságírók egész hada keresi meg minden évben."

Feltehetően tényleg elbújt, mert itt meg ezt olvassuk:

"Higgs köztudottan kerüli a reflektorfényt, a bejelentés után senkinek sem sikerült elérnie, csak az Edinburghi Egyetem hozott nyilvánosságra közleményt arról, hogy a tudós boldog, amiért megkaphatja a díjat.

[link]

[link]

Higgs az introvertált zseni típusa

márc. 6. 18:47
 20/48 anonim ***** válasza:

Attól függ, egy zseni, de introvertált ember jobban képes elmélyülni a munkájában, lásd a feltalálók, tudósok többségének nem volt pl családja, és sokat tettek a világhoz.

Viszont önmagában ettől még nem leszel zseni, sőt vannak, akik pont ezért kerülnek a társadalom peremére.

Inkább úgy mondanám, hogy az introvertáltak a két végletet képviselik, még az extrovertáltak inkább az átlagot.

márc. 6. 18:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!