Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerinted is egy nagy betegség...

Szerinted is egy nagy betegség a TikTok nézése?

Figyelt kérdés

Szerintem az, nagyon is. Meg a Youtube short, meg az Instagram reels is.

Nekem sem TikTok alkalmazásom nincs , sem Instagram. A Youtubeon néha keresek videókat.

Szerintem túlzottan lekötik az emberek figyelmét, és ez még a kisebbik baj. A nagyobb, hogy folyamatosan más és más inger éri az embert, és mikor végre leteszi a telefont, az való élettől is ezt várja. Ott viszont ez nem történik, ebből következnek a psziho esetek.

28/F

2024. márc. 6. 14:49
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
26%

40 éves vagyok és időnként én is tiktokozok. Semmi káros hatása nincs rám, mert mértékkel csinálom. Sőt, így nagyon élvezetes is, ha pl délután leülök kajálni és közben fél órán leresztül pörgetem a tiktokot, jókat röhögök, majd folytatom a dolgaimat. Esetleg este is lefekvés előtt mondjuk max. egy óra. De olyan is van, hogy napokig nem nyitom meg.

Viszont aki fél napokat rajta lóg és nem halad a dolgaival, na ott van a baj, annak tényleg káros.

2024. márc. 6. 15:44
 22/47 anonim ***** válasza:
73%

Fejtsd ki, milyen programot kellene szerveznem a 100 km-re élő haverjaimmal este 11-kor vagy munkába utazás alatt, vagy munkahelyi üresjáratban? Nem tudom hogy te együtt élsz-e a barátaiddal és mindenki munkanélküli a társaságban vagy mi van, de az átlagember nem tud minden nap egész nap haverokkal bulizni, de ezzel együtt vannak azért szabad percei.

2024. márc. 6. 15:46
 23/47 anonim ***** válasza:
22%
21# Pl amikor haverral beszélgettek, akkor nem bunkó dolog nyomogatni azt a szart?
2024. márc. 6. 15:47
 24/47 anonim ***** válasza:
56%
22# Persze, bezzeg mobilozásra, Tiktokra meg ilyen szarokra van ideje.. Hagyjuk már ezt a kamu dumát, mert nem veszem be.
2024. márc. 6. 15:48
 25/47 anonim ***** válasza:
87%
Alapvetően az összes közösségi médiának nettó negatív hatása volt a társadalomra, a tiktok csak annyiban egyedülálló, hogy az algoritmusa kifejezetten az emberi psziché foglyul ejtésére lett kitalálva. A részleteket nyilván nem ismerjük, csak az érzékelhető, hogy itt valami óriási probléma van, és most már generációk nőnek fel félig zombiként.
2024. márc. 6. 15:51
 26/47 anonim ***** válasza:
70%

Sokan tartják egyfajta "addiktív kórnak" a Tiktokot és valóban a többi platform rövidvideóit.

Namost én egyszer letöltöttem a tiktokot, még fiókot is regisztráltam, néha belenézek, de ven, hogy hetekig nem nyitom meg. A YT és az Insta videókba minden nap belenézek, de csak lefekvéskor vagy ha unatkozom a szolgálatban (készenléti jellegű munkám van). De nem érzem, hogy addiktív lenne, ha most hirtelen megszűnnének, nem jelentene semmit.

Úgyhogy az én példám is rámutat, hogy nem a soc-médiákkal van a baj, hanem a felhasználók személyiségével.

2024. márc. 6. 15:58
 27/47 anonim ***** válasza:
36%

Pontosan miért kamu duma, hogy ha van 10 perc szabadidőd akkor tudsz 10 percet instázni, de nem tudsz találkozni a haverjaiddal akikhez egy óra az utazás? Te tudsz teleportálni, vagy mi?

2024. márc. 6. 15:59
 28/47 anonim ***** válasza:
22%
27# Csak az nem tud találkozni a haverokkal, aki nem is akar. Kifogást nem fogadok el. Értelmes, normális ember össze tudja egyeztetni a munkát a társasági élettel.
2024. márc. 6. 16:03
 29/47 anonim ***** válasza:
39%
Soha az életben nem vett el időt a telefon a barátaimtól. Az eltérő munkaidő, távolság, fáradtság, egyéb dolgok már inkább. Amikor sulis koromban pl nem volt okostelefon, akkor se töltöttem minden szabadidőmet a barátaimmal, mert az ember szeret egyedül is lenni néha és egyebekkel foglalkozni, legyen az bármi.
2024. márc. 6. 16:03
 30/47 anonim ***** válasza:
72%
28# Össze tudja, de most nem értem, te mit vársz. Mobilt nyomkodni tudok minden nap, emellett meg 1-2 hetente igyekszem összefutni a barátokkal. Minden nap nem tudunk és nem is akarunk, mert nem itt laknak az utcában, van párkapcsolatuk is, szeretnénk itthon is dögleni és pihenni, takarítani, stb.
2024. márc. 6. 16:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!