Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem ijesztő a tudat, hogy...

Nem ijesztő a tudat, hogy halál után nincsen semmi?

Figyelt kérdés
Az élet könyvéből kiírják a nevedet. Elfelejtenek, még az emléked is elvész. Elveszíted a családokat, barátaidat, pénzed, vagyonodat. Mindent, amiért egy életen keresztül dolgoztál. Minden emléked szertefoszlik. Szerintem ez olyan szomorú.. De akkor mi végre létezünk? Miért nem lehet elmenteni az emlékeinket, szeretteinket egy másik inkarnációba? Vagy miért nem lehet a halál után újra leszületni a Földre?

2024. febr. 25. 14:53
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
35%
#24 Olyan, mint amikor öntudatlan vagy. Pl. mint amikor mélyen alszol. Fáj? Nem. Rossz vagy jó? Nem. Érzel vagy gondolsz bármit? Nem. Tudod olyankor, hogy létezel, hogy egyáltalán a világon vagy? Nem. Előtte és utána tudod, de öntudatlan állapotban nem tudsz és nem érzel semmit. Ilyen a nemlét is.
2024. febr. 25. 16:11
 32/50 A kérdező kommentje:
31# De ez nagyon gáz.. Én nem akarok ilyet. Illetve aki szeretne, az dönthessen úgy, de jó lenne, ha lenne még egy dobásom egy új élettel. Persze nem valami random ember testébe, hanem én választanám meg, milyen testbe reinkarnálódom... Ha már a mostani születésemről sem én dönthettem...
2024. febr. 25. 16:17
 33/50 anonim ***** válasza:
30%
Neked hitre lenne szükséged. Írj és hátha tudok segíteni.
2024. febr. 25. 16:20
 34/50 anonim ***** válasza:
65%

Dehogynem.

A legrosszabb, hogy tudatosan próbálom elképzelni a tudattalanságot, ami magában paradox.

De érdekes módon engem az zavar, hogy meghalok, és nem tudom, mi lesz. Új dalok, trendek, viccek, könyvek, felfedezések, lemaradok róluk.

Ha azt mondanák, 2 év múlva jön a meteor, és az egész bolygó elpusztul, az nem stresszelne, mert akkor mindenki velem hal, mindennek vége, nemcsak nekem.

2024. febr. 25. 16:27
 35/50 anonim ***** válasza:
61%

#32 Hát sajnos kétlem, hogy így működik. Vígasztalódj azzal, hogy embernek születtél, nem pedig mondjuk halnak, vagy cserebogárnak. Ráadásul Európába, nem pedig Afrikába vagy Észak-Koreába. Továbbá egy olyan korba, ahol fűtött házban lakhatsz, könnyen hozzájuthatsz az élelmiszerhez, ivóvízhez. Már van modern orvostudomány, ha fáj a fogad, betömik, ha begyullad a vakbeled, kiveszik, ha tüdőgyulladásod lesz, kapsz antibiotikumot, fájdalomcsillapítót, gyógyszereket. Már nem kell egy vesemedence gyulladásba szörnyű kínok között belehalni, mert belédnyomnak pár injekciót és meggyógyulsz... Ez a lista szinte végtelen.

Ha belegondolsz, hogy most, ebben a pillanatban mennyi élőlény van a Földön és hogy annak hány százaléka ember és hogy mekkora volt az esélyed már egyáltalán arra, hogy embernek szüless, ne pedig hangyának... Már ez elég nagy mázli. Azzal meg, hogy Európába, már megnyerted a lottót.

2024. febr. 25. 16:43
 36/50 anonim ***** válasza:
26%
pakoljuk at ezt a kerdest az ezoteriaba
2024. febr. 25. 17:31
 37/50 anonim ***** válasza:
64%
Pont ma jött szembe velem egy videó amiben a lány arról beszél,hogy halálod után te választod meg a következő életed annak alapján,hogy mit kell megtanulnod
2024. febr. 25. 18:26
 38/50 anonim ***** válasza:
84%

"Azzal meg, hogy Európába, már megnyerted a lottót."

Pláne hogy Magyarországra, szerintem fel se fogja.

2024. febr. 25. 18:45
 39/50 anonim ***** válasza:
63%
#38 Látom, nem ment át a lényeg.
2024. febr. 25. 19:18
 40/50 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ez a helyzet, pedig csak 23 vagyok. A felismerése ennek hogy nem tudom semmihez sem viszonyítani a semmi érzését az megrémiszt rendesen. Viszont egyszer ez már megtörtént mindenkinèl csak fordítva. A semmiből lett a tudatunk. Előtte sem paráztunk, mivel azt sem tudtuk milyen parázni ettől. Szóval ha meghalsz és mégse történik semmi, akkor nem fogod te azt tudni onnantól.
2024. febr. 26. 00:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!