Nem ijesztő a tudat, hogy halál után nincsen semmi?
"És ha mondjuk van egy gyerekkori jóbarátod, akivel sülve-főve együtt vagytok, téged nem frusztrálna a tudat, hogy a halál elszakít titeket egymástól? Itt inkább a lelki dolgok elvesztéséről beszélek."
Vannak arra nem kézzel fogható bizonyítékok hogy akik ismerték egymást előző életükbe és szoros a karmájuk, azok következő életükbe is találkoznak, nagyjából azonos helyen és időben. Hogy valaki ezzel tisztában legyen, ahhoz lelki nyitottság és némi kutatás szükséges.
2024. febr. 25. 15:32
22/50 A kérdező kommentje:
Vagy ha mondjuk én magányosan halok meg, akkor miért nem tudnék újra inkarnálódni, hogy szeressenek az emberek végre? Ennyi volt, kész??
#14 Nem. De miért is kellene bárkinek visszatérnie?
2024. febr. 25. 15:37
Milyen érzés a semmi? Hogy kell azt elképzelni? Akik magabiztosan itt írják, hogy jó az, hogy nincsen semmi, ők attól a semmi érzéstől sem tartanak? Pedig rémisztő ám az is...
2024. febr. 25. 15:45
Lehet hogy van második esély. Sokan azt gondolják hogy a ma élő nagyon gonosz emberek (Kim Jong Un, Putyin, hamaszosok stb.) azért rosszak, mert régen is rosszak voltak az előző életükben. Lehet ahogy Hitler meghalt, már újjá is született egy másik férfi testben egy másik országban. Én nagyon remélem nem egy állatként (pl. kígyó) fogok újraszületni mert abba belebolondulok. Egyesek szerint az állatok is valójában emberek voltak, ezért nyávognak a macskák, ugatnak a kutyák folyton mert jelezni próbàlnak hogy “halló segítség én vagyok az Pisti!” Bár ez lehet már nagyon sci-fi.
2024. febr. 25. 15:45
#24-es: Gondolom olyan érzés az a semmi, mielőtt megszülettünk volna. Semmi, feketeség.
2024. febr. 25. 15:47
27/50 A kérdező kommentje:
25# Fuhh, hát ha növényként, vagy gombaként születnék újjá, az mondjuk nagyon bebaszna.. Jó lenne, ha legalább eldönthetném, hogy milyen formában akarok, ha már van ilyen opció... Mondjuk nő sem akarnék lenni, vagy afrikai nyomortelepbe leszületni, meg ilyenek... Csúnya sem akarnék lenni.
Amiota atestem egy ilyen ujjaelesztesen,es megtudtam,h nincs alagut se semmi,azota batrabban megteszek minden lepest. A dolgok egyszerubbnek tunnek.
2024. febr. 25. 15:56
Gyerekkoromban, meg tizen-huszonévesen, amikor ebbe belegondoltam, nagyon-nagyon féltem...
Nem vagyok vallásos és a végtelenség, hogy "soha többet" nem fogok magamról tudni, elég ijesztő.
Talán így negyven felett már kezdem megszokni.
Valaki ezoterikus mondta, hogy azok rettegnek a haláltól, vágynak túlvilági életre, akik a jelenlegivel se nagyon tudnak mit kezdeni.
2024. febr. 25. 16:03
honnét tudjuk hogy nincs semmi? onnan még senki nem jött vissza lehet hogy egy szebb jobb világ vár ránk de az is lehet hogy a nagy semmi tudományos bizonyíték nincs egyikre se ha meghalok akkor megtudom hogy mi van az élet után addig nem érdekel a dolog
2024. febr. 25. 16:07
Kapcsolódó kérdések: