Egyesek magyarként miért használnak angolt szót mint a coming out miért kell így beszélni?
Figyelt kérdés
2024. febr. 16. 14:45
21/38 anonim 

válasza:

"Streamelj online!" egyáltalán nem azt jelenti, hogy "Nézd az interneten!"
a stream nem az, mint a nézni.
22/38 anonim 

válasza:

A 15.15-ös tökéletesen leírta a káros példát, ahogy egyesek próbálnak nevetséges módon menőzni az angol szavak indokolatlan használatával. Régen, amikor a külföldi kifejezések beépültek a nyelvbe nem ez történt, hanem normális módon használták őket. Továbbra is kár lenne összemosni a kettőt.
23/38 anonim 

válasza:

20# A Google fordító a legrosszabb "szótár".
24/38 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat én nem tudok angolul csak érdekelt mit gondoltok erről.
2024. febr. 16. 15:39
25/38 anonim 

válasza:

24# Ez a baj. Amíg nem tudsz angolul, addig ne okoskodj, hogy miért nem magyarul mondják. Ha tudnál angolul, akkor azt is tudnád, hogy van amit nem tudsz lefordítani.
26/38 anonim 

válasza:

A válaszadók viszont tudnak. Neked meg nincs jogod senkit sem kioktatni. Egy angolul nem tudót is megnevetett amit néhány, magát műveltnek tartó egyén művel a nyelvvel, teletömve azt felesleges angol kifejezésekkel.
27/38 anonim 

válasza:

#25 Én meg tudok, de így is elfog az undor amikor valaki olyanokat ír hogy cringe red flag abuzál stb, miközben amellett hogy van magyar megfelelőjük, még eszméletlen hülyén is hangzanak.
28/38 anonim 

válasza:

27-es: ebben igazad van, de ez minden újyabb nyelv esetén így volt, rengeteg idegen szót kezdtek használni, utána nagyobb részük kikopott, és csak az épült be a nyelvbe, aminek más a jelenetése, mégha csak kisebb mértékben is.
Mellesleg ugyanez játszódott le a ynevlújítási szavakkal is, a legtöbb eltünt, és csak azok maradtak, amiknek vna értelme.
29/38 anonim 

válasza:

27# Van az a szint, ami engem is irritál, de ez a coming out nem azt a szintet éri el. Ez olyan, mint a supermarket. Nem úgy hívjuk a spar-t, penny-t, tesco-t hogy bevásárlóközpont.
30/38 anonim 

válasza:

Van, aki tudálékosnak érzi ettől magát.
Ellenben a turbómagyarokat sem értem, hogy miért kell emiatt utálni a másikat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!