Egyesek magyarként miért használnak angolt szót mint a coming out miért kell így beszélni?
Figyelt kérdés
2024. febr. 16. 14:45
1/38 anonim 

válasza:

Mert ennek például nincs magyar megfelelője, bár nyilván ki lehetne fejezni magyarul is. Sokszor igénytelenség miatt.
2/38 anonim 

válasza:

Általában primitív körökben szoktak ilyet csinálni. Ezzel próbálva okosabbnak beállítani magukat.
De tény, hogy néhány kifejezés nem teljesen áthozható a magyar nyelvbe.
3/38 anonim 

válasza:

Mert elkorcsosultak. Lusták normálisan kommunikálni, szégyellik a magyar mivoltukat, nem tisztelik a saját anyanyelvüket és/vagy a kommunikációs partnereiket.
4/38 anonim 

válasza:

fiam fél magyarország már félig angolul beszél újabban amit lassan már én se értek pedig én tudok angolul
5/38 anonim 

válasza:

Ez nem a primitivitás (ami eredetileg szintén nem magyar szó :D) kérdése, hanem azé, hogy mennyit van valaki a neten. Ha a közösségi médián görget az illető egész nap, akkor természetesebb lesz neki a neten látott, külföldi kifejezéseket használni. Átveszik a normál nyelvezete helyét ezek az angol töltelék szavak.
6/38 anonim 

válasza:

Azért lássuk már be, hogy óriási különbség van réges-rég beépült külföldi szavak természetes használata, és a minden második magyar szó erőltetett módon történő angol szóval helyettesítése közt. Nem kell összemosni a két dolgot.
7/38 anonim 

válasza:

Mert tud angolul is és nem csak magyarul.
8/38 anonim 

válasza:

Én azon szoktam csodálkozni, hogy nem veszik észre, hogy mennyire komikusak. :D
9/38 anonim 

válasza:

Net mozi YT stb elterjedésében van a hiba ezt nyomják amcsinak különbnek érezve magukat , pedig az angol a legostobább modern nyelv, usa alja szeméttelep többségében .
10/38 anonim 

válasza:

Nem igaz, hogy nincs magyar megfelelője a szónak. Előbújás a szó erre. Sokan azért használnak angol szavakat, mert trendik akarnak lenni, haladni akarnak a divattal, korszellemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!