Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan oldjátok meg a pénzügye...

Hogyan oldjátok meg a pénzügyeiteket?

Figyelt kérdés

Én havonta 220 ezret koltok csak magamra az olyan alap dolgokra mint a pszichologus, cigi, kaja, udito, zsepkendo, szamla, befektetés. És semmi többre nem költök és ez 220 ezrembe fáj havonta.

Jövőre tervezünk a párommal összeköltözni, ahol jó esetben nekem 100 at kell fizetnem a lakásra es gondolom egy kiskuyta is havi 100 ezerbe kerül (nem tudom nem volt még soha)

És ezzel elment az egész fizetésem 0 félre tétellel pl nyaralásra.

Tudom a cigit lekéne tenni,de sokan vagyunk akik dohányosok, mellete lakást, nyaralást és állatot fizetnek. De nem értem hogy? Ja és mellete van valahol gyerek is. Amit mi is szeretnénk a párommal.

2024. febr. 15. 03:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%

Én havonta nagyon maximum százat költök, van mikor csak ötvenet bár ebben a lakhatás nincs benne.

Bevásárlás teszi ki a nagyját, 30-50 ebben van a kaja (magamra főzök), víz, wcpapír, zsepi, stb.

Üdítővel állj le, néha ha kedved van meg lehet inni, de állj át vízre, egészségesebb is meg nem költesz el rohadt sok pénzt haszontalanul.

A cigit is abbahagyhatnád, előbb utóbb úgyis lesz gyerek szóval abba kéne hagyni, miért nem mész elé?

Pszichológus az hasznos tud lenni ha nagyon rottyon vagy, de ha jól érzed magad már akkor azt is ki lehet vágni.

2024. febr. 15. 08:21
 12/23 A kérdező kommentje:

Szerintem azt a 34 ezret amit üditőre költök, azt más autóra, több kajára, állatra, gyerekre, kozmetikai szerekre, fodrászra, kávé alapból 11 ezer egy hónapra kb. Vagy olyan nem fontos dolgokra költik, ami fontos nekik.

Én üditőt azért iszok, h elvegye a cigi izét. Ezt az ízt a víz csak felerősiti. De igen vissza kéne vennem ebből.

De akkor vajon hogy oldják meg azok akik havi 100 at költenek cigire?

Szerintem 700 at kéne keresni havonta h kényelmesen meglehesen élni

2024. febr. 15. 08:49
 13/23 anonim ***** válasza:

Aki többet költ mint te és mégis megél az úgy oldja meg, hogy többet keres xd Nem kell túlgondolni.

Amúgy meg kinek mi a kényelmes. A hajléktalannak az is kényelmes ha nem fagy meg és 3 naponta jól tud lakni. Ehhez képest neked luxuséleted van. Neked a cél jelenleg az, hogy amiket jelenleg csinálsz azok mellétt legalább ennyit félre tudj tenni, de ha elérnéd ezt a szintet biztos vagyok benne, hogy kitalálnál egy új célt amire mégtöbb pénz kell.

2024. febr. 15. 08:55
 14/23 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, én is szívtam rendes cigit de nem volt kötelező, hogy üdítőzzek mellé. Amúgy meg szokj át valami alternatív cigire, amióta Iqosozom, azóta pláne nincs semmi íz, amit el kellene nyomni és simán vizet iszom utána. Sima cigire tényleg szar a víz.
2024. febr. 15. 08:58
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Üdítő a fogaidat is rontja elég erőteljesen.

Üdítő ára - cigi ára és olcsóbb telefonos csomagra átállás, máris sokat spóroltál.

Szerintem felesleges kifogásnak felhozni azt hogy "amit te üdítőre költesz, azt más mire költené", ez csak önmagad előtti magyarázkodást szolgál, hogy ne kelljen változtatni.

2024. febr. 15. 09:00
 16/23 Shaddark ***** válasza:

Ha összeköltöztök a kaját negyedére - nyolcadára lehet csökkenteni ha főztök magatokra. És finomabb is lesz minden.

A cigi helyett átállhatsz elektromosra. Tized annyiba kerül, nem kell hekto számra kólát innod. És nem leszel 60 évesen egy roncs sem, mert a kátrány és a sok kóla sem tesz jót hosszú távon a szervezetednek. Nem mellesleg büdös sem leszel.

És itt is játszik a finomabb is lesz minden.

Az elhízásra kell csak figyelned átálláskor, mivel mindennek jobb íze lesz többet akarsz majd enni belőle.

2024. febr. 15. 09:36
 17/23 anonim ***** válasza:
76%

#12: Ha neked az validálja a pénzszórásodat, hogy más is szórja, akkor hajrá, viszont akkor nem is kell kérdést kiírni, meg sajnálkozni, hogy kevés a pénz.

Egyébként nem tűnt fel, hogy mekkora ördögi kör, hogy elb/szol egy csomó pénzt cigire, aztán megegyszer annyit, mert zavar a cigi?

2024. febr. 15. 10:04
 18/23 A kérdező kommentje:

Dede igazatok van.

De nem tanácsot kértem, hanem azt h ti hogyan jöttök ki.

2024. febr. 15. 10:18
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

En nem cigizek, nem veszek cukros löttyöket, stb, viszont sokat utazunk a párommal.

Úgy jovok ki, hogy jobban keresek.

Vagy a beveteli oldalt kell feljebb tolni, vagy a kiadasokat lejjebb.

2024. febr. 15. 10:20
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, minden egyes embernek más és más a preferenciája. Mint itt a válaszok között is láthatod.

Most itt hiába mondják neked, hogy tedd le a cigit, ha egyszer te nem fogod. Te kerested meg rá a pénzt, nem akarsz leszokni, pont.

A spórolás úgy kezdődik, hogy rá kell szánni az időt, és minden egyes elköltött forintot leírni (akár excel, akár papír) hetente/havonta

összesítve láthatod, hogy mire mennyit költöttél. És csökkenő sorrendben megvizsgálni az adott tételeket. Mire megy el a legtöbb?

Ja igen, sokan szeretik ezt a naponta mennyit költünk, de ez alapjaiban baromság és félrevezető. A heti már jobb egy fokkal, a havi a legjobb, hiszen nagyjából havonta ismétlődnek bizonyos kiadások. Sőt, sok esetben évente (biztosítás, fűtés, stb).

Na most nálunk a férjem cigizik, és amikor együtt kezdtünk élni, első naptól kezdve volt excelben leírt költségvetésünk. És tetemes tétel volt a cigaretta. A leszokás nem volt opció. De van más spórolási trükk is, elkezdte tölteni a cigit, így hirtelen az addig havonta cigire költött összeg máris 45 %-ra (!) csökkent.

Aztán vannak a fix összegek, mint például a rezsi. Nehezen lehet belőlük lefaragni, sok esetben beruházással.

A telefonszámlád viszont hihetetlenül sok. Ebben benne van a telefon törlesztője is?

Vodafone-nál korlátlan net van 5000 ft-ért. Diginél 30 Giga nettel, havi 1600 ft-ért, 5 forintos percdíjjal van telefon.

Sokkal egyszerűbb szolgáltatót váltani, mint azt sokan hiszik. Sokszor még kötbér fizetéssel is megéri, mert annyival olcsóbb a másik (mi megléptük)

Szereted az üdítőt? Nézz utána, hol a legolcsóbb, és akár havi mennyiséget rendelve szerezd be nagykerből.

Nem úgy megy a spórolás, hogy akkor nem veszem meg, hanem OLCSÓBBAN, de megveszem.

Kajáról semmit nem írtál, abból lehet még igazán spórolni.

2024. febr. 15. 11:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!