Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan oldjátok meg a pénzügye...

Hogyan oldjátok meg a pénzügyeiteket?

Figyelt kérdés

Én havonta 220 ezret koltok csak magamra az olyan alap dolgokra mint a pszichologus, cigi, kaja, udito, zsepkendo, szamla, befektetés. És semmi többre nem költök és ez 220 ezrembe fáj havonta.

Jövőre tervezünk a párommal összeköltözni, ahol jó esetben nekem 100 at kell fizetnem a lakásra es gondolom egy kiskuyta is havi 100 ezerbe kerül (nem tudom nem volt még soha)

És ezzel elment az egész fizetésem 0 félre tétellel pl nyaralásra.

Tudom a cigit lekéne tenni,de sokan vagyunk akik dohányosok, mellete lakást, nyaralást és állatot fizetnek. De nem értem hogy? Ja és mellete van valahol gyerek is. Amit mi is szeretnénk a párommal.

2024. febr. 15. 03:07
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
40%
A pszichologus meg a cigi miota alap dolog? Normalis embernek az eleteben ilyenek nincsenek. Nehogy az legyen mar a normalis, hogy egy rakat penzt hagysz valakinel, aki jegyzettombbel az oleben okosan bologat es ezert elker 100,000-et. Vicc.
2024. febr. 15. 03:26
 2/23 A kérdező kommentje:
Jo igaz csak 1 évig tervezek hozzá járni. De most kezdtem és már most jobban érzem magam.
2024. febr. 15. 05:23
 3/23 anonim ***** válasza:
76%

Írd össze a havi kiadásokat táblázatban és amit lehet azt csökkentsd.

Valakinek sokkal kevesebb bevétele van és ő is megél.

A pszichológus hasznos segítség lehet és - egy jó szakember - nem azt teszi, mint amit 1. válaszadó írt le és semmi baj azzal ha valaki jár.

2024. febr. 15. 05:56
 4/23 A kérdező kommentje:

Igen össze írtam őket és ennél lejebb nem tudok menni.

Kaja és üditő 2000 egy nap.

Cigit 40 ezerre csökkentettem. Volt h 60 volt. És ameddig a gyerek vállalásról nem lesz szó, addig én nem akarom leteni.

20 ezret befektetek, és 20 ezer a telefon számlám.

2024. febr. 15. 06:19
 5/23 anonim ***** válasza:

Üdítőt csökkentsd, a víz teljesen jó, üdítőzgetést meg hagyd hétvégére, én pl így csináltam, akkor kólázgatok, amikor leülök néha hétvégén játszani, amellé jól esik, de a napi hidratálásra a víz a legjobb, a legtöbb helyen pedig finom a csapvíz is. (Üveg kulacs, hogy ne legyen semmi mellékíze, de a palackos ásványvíz is olcsóbb, ha az szimpibb.)

Egyébként én is 200 körül költök, de ha plusz kiadás van tervben, akkor a bevételeidet kell növelni, mert kiadást csökkenteni nem tudsz a végtelenségig. A kutyában nem vagyok biztos, hogy havi 100 elmenne rá (kezdeti költségek után), habár macskás vagyok, az megvan kb 15 ezerből, persze nem tudom, mennyi a kutyasuli meg a kutya többet is eszik, de azért a 100-at túlzásnak érzem.

Úgyhogy én inkább azon kezdenék gondolkodni, mivel lehetne többet keresni, akár kivenni azt a 20 ezret a befektetés fülből és másba fektetni, pl valami tanfolyamba (többe kerülnek persze, mint havi 20, de a tanulás mindig jó befektetés, csak meg kell találni a megfelelő dolgot), amivel később tudsz mellékes melót csinálni. (Egyszerű példa, pl megtanulsz körmözni és azt csinálod néha majd, vagy esetleg virtuális asszisztensnek tanulsz be és azt, ilyesmi. Érdemes körülnézni a neten, mert itthon annyira nem elterjedt, de külföldön mindenki nyomja a side hustle-t, vannak lehetőségek, csak kell valami tudás, amit tudsz hasznosítani.)

2024. febr. 15. 06:52
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a telefont illetően is nézhetnél olcsóbb csomagot. Vannak szolgáltatók, amelyek egész olcsón adnak korlátlan csomagokat.
2024. febr. 15. 06:55
 7/23 anonim ***** válasza:
77%
Úgy, hogy nem 220at keresünk
2024. febr. 15. 07:07
 8/23 A kérdező kommentje:
A legolcsobb telefont és szolgáltatást vettem meg. Alapból nem ennyit igértek, havi kifizetésre, de igy is elv a legolcsobb.
2024. febr. 15. 07:23
 9/23 anonim ***** válasza:
61%

Le kell teni a cigit és kész, ha ennyire csóró vagy. Ahogy a cukros üdítőkről meg minden ilyen sz/rról le kell szokni, rengeteg fogsz spórolni. Állatot meg engedd el.

200k albérlet is elég erős.

De egyszerűen többet kell keresni és kész.

2024. febr. 15. 07:32
 10/23 A kérdező kommentje:
Jelenleg 400 at keresek. Pár hónap múlva meg 480 at kb. Nem tudom hol lehet tobbet. 😅
2024. febr. 15. 08:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!