Hogyan oldjátok meg a pénzügyeiteket?
Én havonta 220 ezret koltok csak magamra az olyan alap dolgokra mint a pszichologus, cigi, kaja, udito, zsepkendo, szamla, befektetés. És semmi többre nem költök és ez 220 ezrembe fáj havonta.
Jövőre tervezünk a párommal összeköltözni, ahol jó esetben nekem 100 at kell fizetnem a lakásra es gondolom egy kiskuyta is havi 100 ezerbe kerül (nem tudom nem volt még soha)
És ezzel elment az egész fizetésem 0 félre tétellel pl nyaralásra.
Tudom a cigit lekéne tenni,de sokan vagyunk akik dohányosok, mellete lakást, nyaralást és állatot fizetnek. De nem értem hogy? Ja és mellete van valahol gyerek is. Amit mi is szeretnénk a párommal.
Írd össze a havi kiadásokat táblázatban és amit lehet azt csökkentsd.
Valakinek sokkal kevesebb bevétele van és ő is megél.
A pszichológus hasznos segítség lehet és - egy jó szakember - nem azt teszi, mint amit 1. válaszadó írt le és semmi baj azzal ha valaki jár.
Igen össze írtam őket és ennél lejebb nem tudok menni.
Kaja és üditő 2000 egy nap.
Cigit 40 ezerre csökkentettem. Volt h 60 volt. És ameddig a gyerek vállalásról nem lesz szó, addig én nem akarom leteni.
20 ezret befektetek, és 20 ezer a telefon számlám.
Üdítőt csökkentsd, a víz teljesen jó, üdítőzgetést meg hagyd hétvégére, én pl így csináltam, akkor kólázgatok, amikor leülök néha hétvégén játszani, amellé jól esik, de a napi hidratálásra a víz a legjobb, a legtöbb helyen pedig finom a csapvíz is. (Üveg kulacs, hogy ne legyen semmi mellékíze, de a palackos ásványvíz is olcsóbb, ha az szimpibb.)
Egyébként én is 200 körül költök, de ha plusz kiadás van tervben, akkor a bevételeidet kell növelni, mert kiadást csökkenteni nem tudsz a végtelenségig. A kutyában nem vagyok biztos, hogy havi 100 elmenne rá (kezdeti költségek után), habár macskás vagyok, az megvan kb 15 ezerből, persze nem tudom, mennyi a kutyasuli meg a kutya többet is eszik, de azért a 100-at túlzásnak érzem.
Úgyhogy én inkább azon kezdenék gondolkodni, mivel lehetne többet keresni, akár kivenni azt a 20 ezret a befektetés fülből és másba fektetni, pl valami tanfolyamba (többe kerülnek persze, mint havi 20, de a tanulás mindig jó befektetés, csak meg kell találni a megfelelő dolgot), amivel később tudsz mellékes melót csinálni. (Egyszerű példa, pl megtanulsz körmözni és azt csinálod néha majd, vagy esetleg virtuális asszisztensnek tanulsz be és azt, ilyesmi. Érdemes körülnézni a neten, mert itthon annyira nem elterjedt, de külföldön mindenki nyomja a side hustle-t, vannak lehetőségek, csak kell valami tudás, amit tudsz hasznosítani.)
Le kell teni a cigit és kész, ha ennyire csóró vagy. Ahogy a cukros üdítőkről meg minden ilyen sz/rról le kell szokni, rengeteg fogsz spórolni. Állatot meg engedd el.
200k albérlet is elég erős.
De egyszerűen többet kell keresni és kész.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!