Vajon mi történne, ha mindenki úgy döntene, hogy nem érdemes komolyabb, értelmesebb munkát csinálni?
#21: szépen átmentünk a védhetetlen "fölözzünk le mindenkit aki jobban él nálunk" irányról általánosan a "segítsük akit kell"re.
Érdekes módon alap, koncepcionális kérdésekre sem nem, hogy válaszolni nem tudsz érdemben, ignorálod ezeket.
A "fölözzünk le mindenkit" maximum a te fejedben létezett. Az állítás az elejétől fogva ugyanaz. Amíg egy szerencsétlen harmadik világ beli kisgyerek sarat kénytelen enni, addig egy tini csaj a bugyiját mutogatva ne keressen milliókat.
Ezen szerintem nincs mit magyarázni. Akinek ez nem sérti az igazságérzetét, ott van még szükség hová fejlődni. Meg ezek a süket dumák a magunktól fejlődésről... Vicces, hogy európai jólétből szövegel valaki, hogy hát az afrikai csecsemő miért nem fejleszti ki magát. :D Ne legyünk már ennyire szűk látókörű önző emberek. A társadalomnak addig van értelme, amíg segítjük az elesetteket.
#24: Dehogynem, folyamatosan az a kérdés, hogyan határozod meg ki mennyit kereshet és mennyit kell átadnia másnak. Az egész felvetés alapjait nem tudod még közelítőleg sem lefektetni.
Egyébként viccces, hogy a csecsemőt félted, nem a szüleit akarod felelősségrevonni, ha már a jóléptből más bőrén akarjuk megváltani a világot mentalitásról papolunk...
Ha ilyen szintű szövegértési problémákkal küzdesz, mégis mit kéne neked magyarázgatni. :D Egy dolog számít neked, hogy te boldog legyél a kis önző világodban. Most erre mit lehet mondani?
Az meg egyenesen borzalmas, hogy ennyire hidegen hagy téged mások, sőt, a gyerekek, csecsemők szenvedése. De ajánlhatok segítséget, ha gondolod. Talán még nem késő.
milyen segítséget tudsz te ajánlani?
De megint kikerülted a választ, csak nettó személyeskedsz mostmár. Ebből látszik, hogy komolytalan még saját magad számára is a felvetésed.
Cáfold meg, ha tudod
Te kerülöd ki folyamatosan a válaszolást arra, hogy tényleg semmilyen érzéssel nem viseltetsz a szenvedők iránt? Valld be és mindenki mehet a dolgára.
Hogy lenne komolytalan bármilyen, mások segítésére való törekvés? Butaságokat ne beszélj már.
Tudok neked ajánlani pszichológust, pszichiátert.
Ne keressen a prosti milliókat? Már miért ne? Majd megöregszik, majd rájön, hogy se test, se tudás, se presztízs. Vagy pont nem, mert könnyű időkben is eszénél volt, és felkészülten kezdett bele abba a hosszú, nyugodt életbe, ami máshogy nemigen volt a pakliban számára sem.
A probléma nem vele van, annak a nyomornak megvannak a felelősei is. És itt kezdődik az, ahol te vak és süket vagy a tényekre, pedig belőlük következne a megoldás is. Nem, nem a kuláküldözés lesz a megoldás.
#28: Én nem kerültem semmit, elmondtam, hogy nem értek egyet az ész nélküli pénzosztással a világ másik végén. Te nem tudsz válaszolni egyik kérdésemre se azóta sem, csak személyeskedsz továbbra is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!