Előfordult, hogy 24 órán keresztül fent maradtál?
Rengetegszer. Mentős vagyok.
Na meg éjszakai horgászatok is olyen események ahol nem alszok általában.
Igen, volt olyan, hogy egész éjszaka nem aludtam, de ugye menni kellett dolgozni, nem aludhattam el reggel (az előző ébredésem után 24 órával), tehát csak aznap este tudtam aludni, mikor munkából hazaértem.
Olyan viszont egyetem alatt többször is volt, hogy ezt szándékosan csináltam, de akkor tuningoltam magam energiaitallal, meg minden, meg ugye a fiatal szervezet jobban is bírja a kiképzést.
Néha volt, amikor úgy éreztem, szét van csúszva a napom, és ez volt a megoldás. Nagyon nem ajánlják sehol de nekem mégis bevált. Pl. egyre később és később tudtam csak kelni, volt, hogy dél körül. Aztán egyik este le se feküdtem, nyomtam inkább a tanulást/netezést/haverokkal lógást/sportot/bármit következő estig.
Utána pedig aludtam mint a tej, másnap reggelig, és egy normális vagy akár hajnali időpontban tudtam is kelni.
Suli mellett tudtam csak így szétcsúszni de megoldani is. Azóta ez a szétcsúszás is csak kisebb részben jelentkezik, de néha lehet hogy segíthetne ez a módszer, csak már nem tehetem meg, nem kockáztat hatok, munka közbem biztosan bealudnék (így is szoktam néha.)
Fiatalabb koromban volt néhányszor olyan program, hogy alvás nélkül mentem másnap dolgozni, pl. külföldi koncert ahonnan hazajöttünk a koncert után. Még fitten-frissen-fiatalon is nagyon kimerítő volt az úgy, szóval azért egy minimum 4 órás alvást igyekeztem beiktatni akkor is ha valami hajnalig tartó dínomdánom volt munkanap előtt. Szakdolgozat, vizsga stb., szintén, 4-6 órás alvásokat igyekeztem beiktatni, 18-20 órás tanulás után, mert nem tudsz már olyan hatékonyan tanulni olyan állapotban.
Nem TUDTAM aludni: na ilyen ritkán volt, egy-két nagyon durva magánéleti mélypont környékén volt néhányszor olyan, hogy mondjuk 2-3-kor feküdtem le, és csak forgolódtam, fél-fél órákra bealudtam, de aztán újra felriadtam és néztem az órát, hogy hajnali 3 van, hajnali 4 van, hajnali 5 van stb. aztán mentem dolgozni.
Utolsó: kb. ugyanez nálam is.
Más: elnézve a százalékokat, elképesztő hogy mennyi negatív indulatot vált ki egy ilyen látszólag semleges téma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!