Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jogosan érzem úgy, hogy az...

Jogosan érzem úgy, hogy az emberek többsége annyira egoista, hogy már a gonosz jobb szó rá?

Figyelt kérdés

Mindenki csak a saját jólétével van elfoglalva. Jól kereső embereknek is az az egyetlen szempont az életükben, hogy mégjobban keressenek. Az egyáltalán nem szempont, hogy a munkájuk hasznos legyen a társadalom számára. (Vagyis szempont az ő állításuk szerint, de valahogy mindig kihozzák, hogy az aktuális, jobban kereső munka még az előző nagyon hasznos munkánál is hasznosabb.) Egyáltalán nem szerepel a napi gondolataik között, hogy amit csinálnak akár munkában, akár szabadidőben, az környezetbarát-e vagy erkölcsös-e. A legvisszataszítóbbak pedig akkor, amikor adományozásról van szó. Mikor adtam penzt az ukrajnai háborúból menekülteknek, az volt a válaszuk, hogy a többi száz háború áldozatainak miért nem adtam. Meg hogy erkölcsileg ők a jók, mert nem támogatják az afrikai túlnépesedést (szemben velem, aki a támogatásaimmal indirekten ezt segítem elő).

De most nem is csak gazdag emberekről beszélek. A legelesettebbek gondolataiból is azt szűröm le, hogy ha egyszer megnyerik a lottót, akkor majd ők is magánrepülővel utaznak a Bahamákra, és leszarják majd azt az ökológiai lábnyomot, amit ezzel okoznak. Vagy ott a hatos lottót megnyert hajléktalan pár esete, akik egy hatalmas lehetőséget kaptak az élettől, hogy jómódban és társadalmilag hasznos életet éljenek, de csak az előbbire volt szükségük, és az se sikerült.

A leírásom után mit gondolsz, téged is gonosznak tartanálak? Ha igen, félreismerlek?

2024. febr. 4. 13:39
 61/100 anonim ***** válasza:
88%
Ja mondjuk ez engem is érdekelne, hogy itt mire gondolt a költő.
2024. febr. 4. 18:01
 62/100 A kérdező kommentje:

A CSOK nem világméretű probléma, míg az igen, hogy bemegyek a Media Marktba, és az ott árult dolgok 99 százalékára az embereknek soha életükben nem lenne szüksége, ha a mérnökök nem lobbizták volna ki, hogy erre márpedig szükségük van az embereknek.

2024. febr. 4. 18:07
 63/100 anonim ***** válasza:
100%
99%? Te is tudod, hogy nevetséges vagy, azért nem nevezed meg ezeket a tárgyakat.
2024. febr. 4. 18:20
 64/100 anonim ***** válasza:
7%

Nem a mérnökök által fejlesztett termékekkel van a probléma, hanem a túlnépesedéssel. 2035-re 12 milliárd lesz a föld lakossága. Ezeket az éhes szájakat, be is kell tömni. A bolygó erőforrásai nem képesek ekkora populációt eltartani. S a leghaszontalanabb rétegek szaporodnak a leginkább. És a proli már nem csak hogy élni akar, hanem kimondottan JÓL akar élni, úgy hogy ő ezért semmit nem tesz.

Csak a társadalmaknak a hasznos elemeit kellene megtartani. Érted ugye, hogy ez alatt mit értek?

2024. febr. 4. 18:25
 65/100 A kérdező kommentje:

A bolygó erőforrásait nem az éhezők élik fel. Afrika lakossága kétszer akkora, mint Európáé, a teljes ökológiai lábnyoma pedig kevesebb mint fele. Szóval a probléma nem Afrika túlnépesedésével van, hanem Európa túlfogyasztásával. Azaz a haszontalan használati tárgyak le nem gyártásánál kellene kezdeni a bolygó megmentését.

2024. febr. 4. 18:37
 66/100 anonim ***** válasza:
100%
Hogy kerüli a válaszadást, ez már nekem kínos. 😆😆😆
2024. febr. 4. 18:53
 67/100 anonim ***** válasza:

Szerinted csak Afrikában van túlnépesedés? Európában, Ázsiában, Amerikában nincs? Nem beszélve arról, hogy Afrikából tömegek jönnek Európába.

A Media Markt és a mérnökök termékei alatt mit értesz? Okostelefon? Laptop? Tv? Gondolom te is írsz valamiről.

De nézd csak meg az európai prolikat mondjuk. Mindnek a kezében a fél milliós, nulla ft kezdőrészletes telefon, áruhitelre vett lapos tv, vajon kik járnak a 20 éves G Astra/Suzuki/Focus autókkal még a wc-re is? A fapados légitársaságok és fapados utazási irodák kiknek az igénytelenségére alapozták üzletpolitikájukat?

Ha csak azok autóznának akik azt vígan megengedhetik maguknak, fele ennyi autó nem lenne az utakon. Ha csak azok utaznának akik megengedhetik maguknak, fele ekkora turista tömegek nem lennének mindenhol.

Pl. Vegyük az Eiffel tornyot. Voltam ott 2002-ben, teljesen élhető mennyiségű tömeg volt. Voltam ott tavalyelőtt, brutális mennyiségű embertömeg, mozdulni sem lehetett. Ez mi d az olcsó fapados légitársaságoknak köszönhető.

2024. febr. 4. 19:25
 68/100 anonim ***** válasza:
Fogalma sincs, mi felesleges egy háztartásban, mert soha nem vezetett háztartást.
2024. febr. 4. 19:56
 69/100 A kérdező kommentje:

Európában egész biztosan nincs túlnépesedés, a kétezres évek közepétől alig nőtt a lakosság, némely évben még csökkent is.

De tegyük fel, igazad van, és a sok haszontalan prolitól meg kellene szabadulni. Kik maradnának? Mert szerintem a mérnökök többsége is a haszontalan prolik táborát gyarapítja. Legalábbis a gondolkodásmódjukat tekintve semmivel se különbek.

Miért lesz egy jó mérnök számodra hasznos, ha amúgy csak egy beképzelt, egoista proli nulla társadalmi felelősségérzettel?

2024. febr. 4. 20:09
 70/100 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekek, ez kuurva poén. 🤣 Ekkora bohócot.
2024. febr. 4. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!