Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jogosan érzem úgy, hogy az...

Jogosan érzem úgy, hogy az emberek többsége annyira egoista, hogy már a gonosz jobb szó rá?

Figyelt kérdés

Mindenki csak a saját jólétével van elfoglalva. Jól kereső embereknek is az az egyetlen szempont az életükben, hogy mégjobban keressenek. Az egyáltalán nem szempont, hogy a munkájuk hasznos legyen a társadalom számára. (Vagyis szempont az ő állításuk szerint, de valahogy mindig kihozzák, hogy az aktuális, jobban kereső munka még az előző nagyon hasznos munkánál is hasznosabb.) Egyáltalán nem szerepel a napi gondolataik között, hogy amit csinálnak akár munkában, akár szabadidőben, az környezetbarát-e vagy erkölcsös-e. A legvisszataszítóbbak pedig akkor, amikor adományozásról van szó. Mikor adtam penzt az ukrajnai háborúból menekülteknek, az volt a válaszuk, hogy a többi száz háború áldozatainak miért nem adtam. Meg hogy erkölcsileg ők a jók, mert nem támogatják az afrikai túlnépesedést (szemben velem, aki a támogatásaimmal indirekten ezt segítem elő).

De most nem is csak gazdag emberekről beszélek. A legelesettebbek gondolataiból is azt szűröm le, hogy ha egyszer megnyerik a lottót, akkor majd ők is magánrepülővel utaznak a Bahamákra, és leszarják majd azt az ökológiai lábnyomot, amit ezzel okoznak. Vagy ott a hatos lottót megnyert hajléktalan pár esete, akik egy hatalmas lehetőséget kaptak az élettől, hogy jómódban és társadalmilag hasznos életet éljenek, de csak az előbbire volt szükségük, és az se sikerült.

A leírásom után mit gondolsz, téged is gonosznak tartanálak? Ha igen, félreismerlek?

febr. 4. 13:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 anonim ***** válasza:
Pedig te is kizsákmányoló vagy.
febr. 4. 23:01
 92/100 A kérdező kommentje:
Igen, Magyarországon aki nem kizsákmányoló, azt a sárba tapossák, így nem sok választásom volt. Mikor mondtam a szüleimnek, hogy nem fogok kizsákmányoló munkát végezni, akkor azt mondták, hogy takarodjak otthonról. Aztán kenytelen voltam mégis valami kizsákmányoló munkát vállalni, mert nem akartam hajléktalan lenni, ami még afrikai mércével is rossz életmód.
febr. 4. 23:04
 93/100 anonim ***** válasza:
100%

A 16-os kommentedben ezt írtad, a "félig értelmifogyatékos" szalagmunkásokról kérdező: "Mert buta ahhoz, hogy ennél nagyobb presztízsű munkát végezzen. Talán szerinted más okból dolgozik ott?"

A 72-es kommentedben, meg emígy a mérnökökről: "még annyit se ér a munkájuk, mint a futószalag mellett dolgozónak. A futószalag mellett nagyon sok nélkülözhetetlen dolgot csinálnak,"

Most akkor? XD

febr. 4. 23:57
 94/100 A kérdező kommentje:

Ez a kettő mitől zárja ki egymást? A mérnök nagyobb presztízsű munka attól függetlenül, hogy semmi hasznosat nem csinálnak.

febr. 5. 08:07
 95/100 anonim ***** válasza:
Kérdező, van egyáltalán fogalmad róla, hogy mit csinál egy mérnök? :D
febr. 5. 09:10
 96/100 A kérdező kommentje:
Igen, van, sok is
febr. 5. 14:53
 97/100 anonim ***** válasza:
Akkor akár ki is fejthetnéd, hogy miért érzed haszontalannak a munkájukat.
febr. 5. 18:05
 98/100 A kérdező kommentje:
Már többször leírtam.
febr. 5. 20:21
 99/100 anonim ***** válasza:
Semmi konkrétumot nem írtál, hogy a mérnökök munkájában mi felesleges és miért, vagy hogy pontosan milyen mérnökökre gondolsz. Mit tartanál helyette hasznosnak? Ha az összes mérnök munkáját nélkülözhetnéd az életből, mivel pótolnád?
febr. 5. 20:38
 100/100 A kérdező kommentje:
Akkor tanulj meg olvasni. Az összes felvetett kérdésedre választ kaphatsz az eddigi hozzászólásaimból.
febr. 5. 20:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!