Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jogosan érzem úgy, hogy az...

Jogosan érzem úgy, hogy az emberek többsége annyira egoista, hogy már a gonosz jobb szó rá?

Figyelt kérdés

Mindenki csak a saját jólétével van elfoglalva. Jól kereső embereknek is az az egyetlen szempont az életükben, hogy mégjobban keressenek. Az egyáltalán nem szempont, hogy a munkájuk hasznos legyen a társadalom számára. (Vagyis szempont az ő állításuk szerint, de valahogy mindig kihozzák, hogy az aktuális, jobban kereső munka még az előző nagyon hasznos munkánál is hasznosabb.) Egyáltalán nem szerepel a napi gondolataik között, hogy amit csinálnak akár munkában, akár szabadidőben, az környezetbarát-e vagy erkölcsös-e. A legvisszataszítóbbak pedig akkor, amikor adományozásról van szó. Mikor adtam penzt az ukrajnai háborúból menekülteknek, az volt a válaszuk, hogy a többi száz háború áldozatainak miért nem adtam. Meg hogy erkölcsileg ők a jók, mert nem támogatják az afrikai túlnépesedést (szemben velem, aki a támogatásaimmal indirekten ezt segítem elő).

De most nem is csak gazdag emberekről beszélek. A legelesettebbek gondolataiból is azt szűröm le, hogy ha egyszer megnyerik a lottót, akkor majd ők is magánrepülővel utaznak a Bahamákra, és leszarják majd azt az ökológiai lábnyomot, amit ezzel okoznak. Vagy ott a hatos lottót megnyert hajléktalan pár esete, akik egy hatalmas lehetőséget kaptak az élettől, hogy jómódban és társadalmilag hasznos életet éljenek, de csak az előbbire volt szükségük, és az se sikerült.

A leírásom után mit gondolsz, téged is gonosznak tartanálak? Ha igen, félreismerlek?

2024. febr. 4. 13:39
 41/100 anonim ***** válasza:
74%
Nem is az a kérdés hogy azok e hanem hogy te jogosan gondolod e így.Valójában rossz a kérdés mert az emberek többségét senki se ismeri.Mindenki csak a saját mikro környezetéből származó tapasztalataira tud támaszkodni.Talán így helyes lenne a kérdés hogy jogosnak érzed e hogy a te általad ismert emberek jelentős része egoista és önző.Viszont ebből egyenesen következne hogy valószínűleg te is rendelkezhetsz hasonló tulajdonságokkal hiszen az ember természetből adódóan hasonul a környezetében megtalálható emberekkel.
2024. febr. 4. 16:39
 42/100 A kérdező kommentje:

Azaz bármi is a foglalkozásom, te semmiképpen nem fogod leírni, hogy jogosan érzem. Jól értem?

2024. febr. 4. 16:45
 43/100 anonim ***** válasza:
100%
Mivel egy hisztis tini vagy, neked most mindenki gonosz és rossz. Majd lenyugszol, kinövöd ezt.
2024. febr. 4. 16:47
 44/100 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltam rávilágítani számodra hogy olyan kérdést tettél fel aminek a megválazolásához egyszerű nem lehet elég információja itt senkinek továbbá arra is hogy esetleg gondolkodj el hogy miért érzed így és mi szükséged van mások megerősítésére ebben a kérdésben.Valójában fenntartom hogy rossz a kérdés.Amenyibben hajlandó vagy változtatni rajta hogy csupán a te környezetedben megtalálható általad ismert emberekre vonatkozik úgy már létezik válasz a kérdésedre de sajnos ezt egyedül te tudhatod és te is csak akkora adhatsz megfelelő választ ha képes vagy objektíven látni a vélt avyg valós problémát.Mellékesen megjegyzem hogy hálás vagyok amiért ilyen aktívan kommunikálsz a kérdésed válaszaival.
2024. febr. 4. 16:52
 45/100 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, pont az ilyen emberek a gonoszak, akik úgy vállalnak gyereket, hogy azokat is éppen csak tudják etetni és minden felajánlott munkát el kell fogadni miattuk, függetlenül attól, hogy mekkora társadalmi kárt okoz az a munka."

Aha, szóval ha valakinek a saját családja a prioritás, akkor az kizárólag azért lehet, mert ÉPPEN CSAK tudják etetni a gyerekeket. Igaz lehet a mondás, hogy mindenki saját magából indul ki - korábban, már a kérdésed alapján is világos volt, de most végképp egyértelművé tetted.

Ugyanis én egyetlen szóval nem írtam, hogy annyira csórók vagyunk, hogy éppen csak tudom etetni a gyerekeimet, ezt te költötted hozzá a saját szád íze szerint.

Az ilyen elvarázsolt idealistákról, mint te, szokott általában kiderülni, hogy még soha életében egy percet nem dolgozott, apuka-anyuka a sejhaja alá tesz mindent, és itt hisztizik dolgozó embereknek arról, hogy milyen munkát kellene végezniük, és mire költhetik a saját pénzüket.

2024. febr. 4. 16:55
 46/100 A kérdező kommentje:

Azt írtad, hogy nem tudnál a gyerekeidnek enni adni, ha támogatnád a bangladesieket. Szóval de, írtad.

2024. febr. 4. 17:05
 47/100 anonim ***** válasza:

"Azt írtad, hogy nem tudnál a gyerekeidnek enni adni, ha támogatnád a bangladesieket. Szóval de, írtad."

Te most komolyan arról győzködsz engem, hogy nálam sokkal jobban ismered az ÉN anyagi helyzetemet? Jól írták itt páran, te tényleg nem vagy normális.

2024. febr. 4. 17:17
 48/100 anonim ***** válasza:
0%

Én jogosnak tartom a kérdező felvetéseit!

Most gondoljunk bele, hogy egy gyárban robotoló, raktári raklaptologató vagy a soron amolyan tedd ide-tedd oda munkát végző biorobot 400 ezer ft fölötti fizetést kap! Ér annyit az a munka? Szerintem jócskán túl vannak fizetve!

Sajnos abban a szektorban a kormányunk milliárdos támogatásokat ad a multiknak, bérfejlesztésre. Persze nem a mérnökök bérére, hanem a termelői réteg bérének fejlesztésére? Kérdezem: mire föl? Mondjatok bármilyen más munkát a versenyszférában, ahol bérfejlesztésekre állami támogatásokat osztogatnak. Tehát mi dobjuk össze a soron dolgozó biorobotok fizetését. Mert a buta emberek, tökéletes szavazórobotok.

Persze most az EU elzárta a pénzcsapot, az államkassza üres, jönnek a filippínók, amit én egyáltalán nem tartok rossz dolognak. Sőt!

S ha belegondolonk, hogy egy 8 általánost (se) végzett gyári munkás párnak, közel 1 milliós jövedelme van kettejüknek, akkor már jobban élnek mint a középosztály. S ez jogosan dühít egyes embereket. Mert a középosztálybeli polgárnak nem lehet 9 szobája, s benne minőségi bútor, ha egyszer jövedelmének nagy részéből a prolikat kell eltartania, ráadásul jóval a szükségleteiken felül.

S ez nincs így rendjén, hogy jobban élnek azok, akiknek a munkájukhoz sem iskolai végzettség, sem szakértelem, sem felelősség nem kell.

2024. febr. 4. 17:18
 49/100 A kérdező kommentje:
Bocs, nem tudok másból következtetni az anyagi helyzetedre, mint amit írsz.
2024. febr. 4. 17:19
 50/100 anonim ***** válasza:
94%
Mert ez nem egy valódi kérdés, csak egy ostoba provokáció.
2024. febr. 4. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!