A férfiak hogyan bánnak egy szép nővel és kevésbé széppel?
Miben tér el a viselkedés?
Rendben én értem mindenki szép ahogy van, de aki rossz lelkületű az csúnya.
Viszont észrevettem hogy a férfiak teljesen máshogy állnak a szép nőkhöz és az átlagoshoz. A szép nőknek puncsolnak. Ez a párkapcsolatban is így van?
11# Igazat írsz, mármint a lényeg igaz.
De a példa nem állja meg a helyét. Az állatoknál általában csak hím színes, hogy jobban tudjon udvarolni, míg a nőstény terep színű, hogy beleolvadjon a környezetébe, mikor tojást rak/költ.
Ha meg nem madárról beszélünk, ott külsőleg nincs nagy különbség hím és nőstény között
Egy emberről ha van egy jó tulajdonsága (szép) hamarabb feltételezik hogy sok más jó tulajdonság is társul hozzá mint az intelligencia, kedvesség. Egy szép ember gyerekkorától könnyebben elevickél a társasági helyzetekben, így hamarabb hozzájut olyan tulajdonságokhoz mint az önbizalom és általánosságban a szociális képességek. A könnyebben megszerzett önbizalom hamarabb vezet a lehetőségeik kiaknázásához mint egy új munka megszerzése vagy fizetés emelés kérése. Van egy kutatás, azthiszem 2017-es ami ugyanazon csoporton belül az online offline oktatás összehasonlítása után arra jutott, a kellemesebb külsejű lányok könnyebben kaptak jó jegyet.
Szóval az úgynevezett pretty privilege egy valós jelenség és sokat segít nyilvánvalóan a párkeresésben is.
Persze ez nem azt jelenti, hogy minden szép ember ki is aknázza ezen lehetőségeit, de azért tudatosan vagy anélkül, előnyt jelent.
Amikor rendkívül keményen sportoltam és diétáztam,egész másképp álltak hozzám a férfiak. Többet mosolyogtak rám,többször próbáltak szóba elegyedni idegenek. Segítőkészek voltak,néha bókoltak. Tehát kedvezőbb külső tulajdonságokért kedvező bánásmódot kaptam. A férjemet viszont egyáltalán nem érdekelte. Most egészséges-sportos-átlagos alakom van,már nem csinálom a szigorú diétát. A férfiak érdeklődése érezhetően alábbhagyott. De a férjem ugyanúgy áll hozzám.
Összességében igen, a pretty privilege létező dolog. "Kicsiben" is működik, például ha kialvatlanul vagyok napokig,másképp állnak hozzám,mintha kipihenten jelenek meg. Persze ezek kicsi,alig észrevehető különbségek,de akkor is vannak. Ruházat ugyanez. Csinos ruha=érdeklődés, slampos ruha=semmibe vevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!