Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Srácok, nektek rosszul esne,...

Srácok, nektek rosszul esne, ha a menyasszonyotok úgy döntene, hogy nem veszi át a családneveteket?

Figyelt kérdés

Bejelentettük a házasság igényét és a menyasszonyom úgy döntött ott, hogy megtartja a saját nevét. Nem gondoltam volna, de engem nagyon elszomorított és rendkívül csalódott lettem.

Tudom, hogy egy modern, feminista világban élünk, de nagyon jól esett volna, ha átveszi legalább úgy, hogy az ő családneve mellett ott lesz az enyém.

2024. jan. 28. 17:36
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
52%
Mondjuk azt elég gáznak tartanám, hogy ezt ott jelenti be.
2024. jan. 28. 18:28
 22/31 anonim ***** válasza:
70%

Valóban hisztinek tűnik ne is haragudj meg.

Ha egy név miatt nem kap meg valahol egy munkát akkor abba a trágya országba ne vidd ha szereted.

Gondolom valami arab primitív ország lehet civilizált világban ez téma sem lehetne.

2024. jan. 28. 18:30
 23/31 anonim ***** válasza:
54%
Jujj, a csúnya, gonosz, feminista néni sárba tiporta a férfiasságodat, mert nem lett Kovács Jánosné? Nyaff-nyaff... :'(((
2024. jan. 28. 18:39
 24/31 anonim ***** válasza:
88%
Én sem fogom felvenni a párom családnevét, bár ő már most tud róla. Utálom a családját. Elég sok okot adtak rá, hogy ez így legyen.
2024. jan. 28. 18:51
 25/31 A kérdező kommentje:

#24, sajnálom és teljesen érthető! :(

Az én szüleim nagyon szeretik őt és minden úton kifejezik ezt neki. Szóval ilyen téren nincs baj.

2024. jan. 28. 18:52
 26/31 anonim ***** válasza:
91%
Nem. Anyám sem vette már fel apám nevét, ez nem modern dolog. Amúgy nem tudom milyen külföld, de csomó helyen egyáltalán nem is szokás felvenni a férj nevét. Mindenkinek van sajátja, elég az.
2024. jan. 28. 19:24
 27/31 anonim ***** válasza:
92%

Nem vette fel, nem volt gondom vele. Nem is bántam, hogy nem lett belőle valaminé, amiről ilyen konyhásnénik jutnak eszembe.

Mármint, hogy egészen őszinte legyek: amikor először felmerült a téma, akkor szarul esett, de csak azért, ahogyan felmerült a téma (harmadik személy kérdezett rá, és ilyen vihorászás lett belőle, hogy a hosszú vezetéknevemből sehogyan sem jön ki jó leosztás).

Ezt tisztáztuk, elnézést kért, ennyi volt.

2024. jan. 28. 19:26
 28/31 anonim ***** válasza:
69%
Te miért nem veszed fel az övét? Nem szereted eléggé?
2024. jan. 28. 20:08
 29/31 anonim ***** válasza:
93%
Egyik oldalról meg tudom érteni, hogy valakit ez zavar. Mondjuk én összességében leszarom, teljesen kommersz családnevem van és nincs bennem ilyen "tovább kell vinni a nevet" vágy. Igaz én személy szerint esküvőt sem szeretnék.
2024. jan. 28. 22:50
 30/31 anonim ***** válasza:
82%
Ha már most ilyenen fennakadsz, válás lesz ebből , mert gondo,om màs dolgokhoz is így állsz. A mai világban màr az a furcsa, ha valaki felveszi a másik nevét, felesleges, elavult szokás. Mivel a házasságok nagy része 5-10 éven belül válással végződnek, felesleges a sok irattal bajlódni. Nem ettől fogtok összetartozni, lényegtelen dolog.
2024. jan. 28. 22:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!