Tényleg rossz döntést hozok?
Filóztam, hogy hova írjam ki a kérdésem, mert sok témát érint, de végül ide került.
28 éves vagyok, önálló, mondhatni sínen van az életem. Van egy kapcsolatom, akivel házasságot, majd gyereket tervezek. Van lakásom, autóm, diplomám, munkahelyem, ami a szenvedélyem, biztos megélhetésem, magyarországi viszonylatban nagynak nem, de jelentősnek mondható vagyonom.
Viszont van egy terület, ami idáig kimaradt az életemből, viszont szintén nagy szenvedély, és ez a pénzügy. Már nagyon kicsiként érdekeltek a befektetések, 15 évesen apám brókerszámlájával kereskedtem, rengeteg könyvet olvasok a témában, stb. Idővel szeretnék vagy vállalkozni, vagy vezetői szerepbe kerülni a jelenlegi területemen, esetleg a mostani szakomat ötvözni egy közgazdasági területtel, de jelenleg zsákutcába futnék. Befektetések, adózás, vállalkozás során olyan ismeretek kellenek, amikhez már kevés az, hogy csak úgy utána olvasok. Persze sok hibával, saját káromon az évek során is rám tud ragadni a szükséges tudás, de én szeretném ezt megtanulni, ezért jelentkeztem újra bsc-re. Körülöttem viszont mindenki hülyének néz, és nagyjából ezeket vágják a fejemhez:
- psz szakon úgysem fogom ezeket megtanulni, semmire nem megyek majd vele
- 4 évet elpazarolok az életemből
- amíg ilyen hülyeségekkel töltöm az időmet, addig a jelenlegi szakmámban nem fogok fejlődni, és két szék közül a földre esem
- munka és egyetem egymás mellett annyira le fog kötni, hogy rámegy majd a kapcsolatom, és nem lesz itt sem gyerek, sem házasság
- minek ez (???)
- a mostani munkáltatóm ha megtudja, el fog kezdeni keresni valakit a helyemre
- a munka rovására is fog ez menni
- úgysem tudom majd kihasználni ezt a plusz papírt
Én úgy gondolom, hogy tanulni sosem késő, és egy gazdasági képzés az élet MINDEN területén hasznosítható tudást ad. De akkora szembeszélben vagyok barátok és család ügyileg, hogy teljesen elbizonytalanodtam. Tényleg rossz döntést hozok, és totál felesleges ilyenbe belevágni?
ui: bocsi, hogy hosszú lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!