Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha a kémia az a tantárgy, ami...

Ha a kémia az a tantárgy, ami valamennyire lelkesített mindig is, akkor azt válasszam egyetemen is? Rettegek, hogy rossz döntést hozok.

Figyelt kérdés
Ti mennyire voltatok tanácstalanok amikor fősulit/szakot választottatok? Boldogok vagytok vele? Amúgy főleg a reál tárgyakból vagyok jó, meg az ilyen természettudományos cuccokból, így kémia, matek, biosz, stb. Töri/magyarba belepusztulnék.:D Előre is köszi a válaszokat!

2013. márc. 13. 15:22
 1/3 anonim ***** válasza:

Akkor tudod meg ha rossz vagy jó döntést hoztál-e ha kipróbálod.Ha már tudod mi akarsz lenni akkor könnyű dolgod van. Én most egyetemen kémián vagyok, egyik szak se könnyű, de ha valaki tényleg elakarja végezni meg élvezi akkor neki sikerülni fog.

Elsőnek is járd körbe ha azt választod egyetemen mikkel jár, ha kell szívesen mutatok pár dolgot ízelítőnek :)

Ugye az emelt kémia nélkülözhetetlen, első félévben emelt szintű matek, másodikban bejön a fizika is, a matek meg már egyetemi szintű. Meg nálunk buktató a fizkém. Meg ha imádsz és szeretsz kísérletezgetni meg a laborban lenni sok időt akkor már az is előny.

És ha már kémia, akkor vegyész vagy a tanári pálya érdekel?

2013. márc. 13. 15:42
 2/3 A kérdező kommentje:
tanári pálya nem lenne rossz:) unokatesóm vegyészmérnök. kísérletezni, mikroszkópba nézegetni meg imádok:) bár egyik ismerősöm mikor közöltem vele hogy a kémia érdekel, odavetette, hogy a vegyészek mind rákban halnak meg..
2013. márc. 13. 15:50
 3/3 anonim ***** válasza:

pedig a vegyészek a legmasszívabbak :D ők aztán sok mindent megélnek az évek során. Hát ha nem TTK akkor még a kémiával mehetsz igen élelmiszermérnöknek, bár sztem oda több matek kell. Ha pedig TTK a vegyészek kellenek, meg azért tudnak is keresni, ha tanár, az is kell. Volt olyan év hogy az egész országban csak egy kémia tanár végzett, az is kihalóban van.

Szóval amit tudok ajánlani nézz meg különböző nyílt napokat és informálodj! :)

2013. márc. 13. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!