Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A Boomerek és az X generáció...

A Boomerek és az X generáció között is akkora volt a szakadék, mint most az X és az Y között?

Figyelt kérdés

Én x genes vagyok, de komolyan annyira semmire sem tartom ezt az Y generációt, hogy csak na. Nincs önfegyelmük, nincsenek céljaik, azt hiszik, hogy minden kötelezően jár nekik az élettől, képtelenek kitartóan, elhivatottan tenni valamiért. Annyira szánalmasnak tartom őket:(

A Boomerek is így vannak az X generációval?

jan. 20. 17:23
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
48%
Biztos jól tudod a generációkat?
jan. 20. 17:48
 2/16 Senior Séf ***** válasza:
100%
Minden generáció lenézi az utána következőt. Én boomer vagyok, és fiatalkoromban ugyanúgy megkaptuk a "ezek a mai fiatalok! Bezzeg a mi időnkben" kezdetű hegyibeszédet.
jan. 20. 18:40
 3/16 anonim ***** válasza:
30%
Érdekes, én úgy tapasztalom, hogy inkább a boomer és az Y generáció szokott összefeszülni, az X meg mivel a kettő között van, egész jól elvan mindkettővel. Nekem a férjem X gen, én Y, de nem érzek akkora távolságot, ami van, az inkább kulturális. Sok barátom és kliensem is ez a korosztály, nyilván vannak különbségek, de annyira nem mások, mint az én generációm. Szóval én ezt a szakadékot nem érzem, talán egy tíz, tizenöt éve nagyobb volt, de mostanra az X és az Y is bőven felnőtt, inkább akkor volt nagyobb az ellentét, amikor a millenialok még tinédzserek meg húszas évek elején járók voltak, mint most a Z-k.
jan. 20. 19:51
 4/16 A kérdező kommentje:

Senior séf: Itt nem az a kérdés, hogy egy előző generáció mindig helyteleníti az utána következő generációs dolgokat, hanem a mérték a kérdés. Nekem x genesnek még jelentenek valamit az erkölcs, tisztesség, tisztelet, becsület szavak, ezt teljesen hiányzónak érzem a millenálisoknál. A boomerek és az Xgenes ugyanabban az érában nőttek fel, ugyanolyan erkölcsi nevelésben részesültek, de a rendszerváltás után, mind azok a dolgok, amikről erkölcsös, tisztelettudó, etc. lesz az ember, kikoptak a nevelésből.

Ezért gondolom azt, hogy nagyobb a szakadék.

Holnapig tudnám írni, miért érzem ennyire elcseszettnek az Y gent....

jan. 20. 20:00
 5/16 anonim ***** válasza:
Akkor írd példákkal.
jan. 20. 20:02
 6/16 anonim ***** válasza:

Drága kérdező! Melyik évben is születtél?

Én 1990-ben, tehát már Y generáció tagja vagyok. Tisztességes, erkölcsös nevelést kaptam, diplomás ember lett belőlem, a munkámat imádom, folyamatosan valósítom meg a céljaimat.

Egyébként pedig nem az Y generációt kéne szidnod, hanem az előzőeket, akik felnevelték az Y generációt! 😉 Hogy miért nem tudták egyesekből tisztességes, erkölcsös embert nevelni.

jan. 20. 21:47
 7/16 anonim ***** válasza:
42%
Én y vagyok. Igen,lenézem,ami manapság van, a "mindent szabad" felfogást. Igen,pár évtizede még elképzelhetetlen volt,hogy ennyire bunkók legyenek a kiskorúak. Nem is a bunkó rá a legjobb szó,inkább a fogyatékos. Persze messze nem mindegyik ilyen,de arányaiban sokkal több van,mint régebben. Ha csak a lakóhelyemet vesszük,az utóbbi 10 évben olyan amortizációnak indult,ami nem érte az előtte lévő évtizedekben. Mindenki szemetel,kutyát szarat, rongál,ordibál. És ez nem előítélet,hanem tények. Ráadásul "elit"nek számító környéken élek,így még szomorúbb.
jan. 20. 23:59
 8/16 anonim ***** válasza:
9%

Mondja az X generációs, aki a csok-ra csinálta a gyereket, ingyen járt egyetemre, nem volt külön mesterképzés.

Ennyit arról mi jár nektek és nekünk ingyen, miattatok lett fidesz 2/3.

jan. 21. 00:14
 9/16 A kérdező kommentje:
Te hülye vagy #9? Az Xgenesek nagy része, épp hogy nem jogosult csokra🤣 nálunk még szocpol volt nagyeszű barátom. Ennyit az y genről🤮🤢🤣
jan. 21. 05:39
 10/16 anonim ***** válasza:
36%

Mert meglévő gyerekre senki nem vette fel, ugye?

2015-ben vezették be, akkor mennyi volt az X generáció?

35-40 évesek!

Akkor 40 volt a korhatár, az ingatlanárakat még nem verte fel.

Jó sok mai 40+os jutott így potyaingatlanhoz, sarért húgyért. .

Ma egy, 35 éves mire megy?

Szerintem inkább örülj, hogy nem ma vagy ennyi idős, boomer!

jan. 21. 07:10
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!