Miért vagyok ilyen ambivalens a macskákkal? (lent)
Kutyás vagyok, a macskákat ellenszenvesnek tartom mert hidegek, távolságtartóak és szerintem csak kihasználják a gazdájukat valódi kötődés nélkül.
A lakótársam cicáját néha megszoktam simizni, de mivel még fiatal, sokszor harap/karmol. Ilyenkor mindig azonnal abbahagyom a játékot. A minap viszont jobba kapaszkodott mint szokott ezért büntetésből lelöktem a lépcsőn és egy emeletet gurult. (Családi ház.)
Azt érzem magamban, hogy nem kötődök a macskákhoz, ehhez se. Viszont jó figyelemelterelés játszani vele néha. Másrészt ha megkérdőjelezi a hatalmamat akkor azonnal lelököm a földre vagy nekidobom a falnak.
Van erre magyarázat? Tudom, hogy pszichopatának hangzok.
Kizárt.
Mindig kedves voltam vele és próbáltam barátkozni. Miután elkezdett rendszeresen harapni, karmolni és tépni a ruhámat elvesztettem a jóindulatomat.
Én ha meglátnám hogy megkérdőjelezed az én vagy a macska hatalmát, kicsit mindig víz alá nyomnám a fejed egy vödörbe. Ha már nagyon kapálózól akkor kicsit engedek neked levegőt, aztán nyomlak is vissza még 2-3X fulladásig, csak hogy érezd hol a helyed. Talán még tanulnál is belőle, bár a magadféle pszichopaták elvileg képtelenek rá. A legrosszabb esetben meg ha megfulladnál végül akkor se lenne nagy gond, mert jobb hellyé válna a világ.
Nekem nem lenne ambivalens kötődésem a fajtádhoz, abban biztos vagyok.
Még annyit hogy látom beszélsz itt csótányról patkányról és a többiről. Szóval a macskának van haszna, kártevőket írt, így nem csoda hogy nem szimpatikus számodra. Meg szeretetet ad, társ és hasonló, amikről szerintem fogalmad sincs a valódi jelentéséről.
A te életednek ellenben semmi haszna, az állatkinzáson (már ha igaz) és a gyakoris trollkodáson, emberekben rossz érzés keltésén és provokálásán túl. Adnék is egy jó tanácsot hogy mivel lehetnél életedben először az emberiség hasznára, csak az szabályellenes lenne mint öngyilkosságra buzdítás. Pedig te magad vagy az ékes bizonyítéka hogy nagyon nem minden élet értékes, sőt!
A csótányt arra hoztam példának, hogy nem szeret az ember minden állatot.
Láthatóan hiába kérek tanácsot senki nem képes elmondani, hogy lehet közelebbi barátságot kötni egy macskával. Ugyanolyanok a macskás emberek mint a macskák: ha az ember barátkozni próbál akkor is csak rúgnak, harapnak és karmolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!