Mennyi tüzijátékot vesztek szilveszterre?
20:én sem cseszem fel magam a te hobbidon.
Neked sem kéne, csak magadnak ártasz vele
22:senki nem ítélkezik vaktában bro.
Másfelől: Ha te felelős állattartó vagy és igazából szereted az állatodat akkor a kaja és a gyógyszere mellé nem sajnálod a pénzt, iskoláztatni, mellesleg sok kutya, macska élvezi is a tűzijátékot.
Amúgy nem zavar, hogy te mondod nagy vaktában, hogy szarok mindenkire?
Honnan tudod?
Honnan jött le ez neked?
Egyáltalán mit képzelsz magadról, ki vagy te?
Majd ha egyáltalán nem fogok szarba lépni, meg kutyaugatást hallani, meg ezt a szürke keserűséget ami belőletek folyik, akkor majd elgondolkozok azon, hogy vegyek e.
Egész addig csak azért is megveszem, hogyha nem is fél tőle a kutyád, de látja rajtad, hogy idegeskedsz
...
Na ugye
24:te valamit brutálisan félreértettél.
Semmi bosszút nem áll senki semmilyen állaton.
Ha képtelen vagy a zajhoz hozzászoktatni, nem akarod kifizetni a kutyaoktatást akkor a te sarad is.
Én csak az arcát látnám annak aki ilyenkor idegeskedik, nem vagyok állatkínzó.
Amgy hatalmasat tévedsz, az én kutyám/macskám nem fél érdekes módon; mind a ketten fajtiszták...
Ne nyafogjatok már, próbáljátok meg élvezni az utolsó napot ne legyetek már görcsben 😉
26: nem fogtad fel, de nem is fogod, hogy ez nem egy mánia, ez egy dolog mondhatni hobbinak, hatalmas múlttal.
De igenis lehet nevelni az állatokat, csak kiskoruktól fogva kell.
Ne akadékoskodj, komolyan mint egy kisgyerek basszus.
Szerinted fog bármi változni attól, hogy kiírod, h állatkínzó vagyok. Nem
Btw nem vagyok állatkínzó, feldghatja magának aki annak mer hívni, személyesen nem is ismer, de én az ilyet meg sem akarom ismerni.
Csökönyös
Én még nem láttam olyan kutyát vagy macskát, amelyik élvezné a tűzijátékot. Ez nem neveléstől függ, az állatok ösztönösen félnek attól, ami ilyen nagy zajt csap. Szilveszterkor mindig egy olyan haveromnál vagyok, akinek vannak macskái. Nevelt, kezes cicák, de a durrogás elől mindig abba a helyiségbe bújnak, ahol a legkevésbé hallják, és látni rajtuk, hogy stresszesek. És akkor képzeld el, mit élnek át a településeken vagy a települések közelében lakó vadállatok. Madarak, rágcsálók, rókák, őzek.
Abba is gondolj bele, hogy van sok zajérzékeny ember, akik számára rémálom a petárdázás. Abba is, hogy mennyire környezetszennyező a petárdázás. Igen, környezetbarátabb típus is van már, de egyrészt nem az összes, másrészt mindegyik szennyező még így is. Végül, ha olvasol híreket január 1-jén, láthatod, mennyi dolguk van mindig a tűzoltóknak, mentőknek szilveszter éjjel a sok felelőtlen barom miatt, akik csak megveszik a tűzijátékot, de a használatáhhoz már nem értenek, vagy vagánykodnak, és ebből lesznek a tűzesetek, az összeroncsolt kezek és egyéb sérülések. És nem is mindig a petárdázó barom sérül meg, hanem sokszor egy ártatlan néző.
Nem, nem halok bele abba a néhány órába (17-es vagyok), de eszemben sincs olyan tevékenységet űzni élvezetből, amivel bárkinek vagy bárminek árthatok. Idővel a tűzijátékot remélhetőleg felváltja a fényjáték, ami hasonlóan látványos, mégsem lehet kb megsüketülni mellette és nem ártalmas senkire és semmire nézve.
29: de, hozzálehet szoktatni s kib@szott állatodat, csak kiskorától fogva kell.
"megsüketülni mellette"-vaktában beszélsz, szerinted nincs szabályozva, hogy mekkora hangja lehet max?
Max rád ártalmas a tűzijáték.
Érdekes módon a fejlettebb országokban, pl Németország nem megy emiatt 0-24 picsogás.
Többet tűzijátékoznak mégis 300 évvel előrébb tartanak mint mi.
Gondolom mind hülye és állatkínzó.
Nem, nem kategóriától függ, az eu által van az is előírva, h mennyire lehet szennyező a tűzijáték, nyugodtad utánanézhetsz ha nekem nem hiszel 😉
Ja és te beszéltél petárdáról is, ez buktatott le téged, hogy mennyire nem vagy otthon a témában, ugyanis ha csak 5 percet kutakodtál volna mielőtt kiírod ezt a szrkupacot, akkor tudnád, hogy a petárda be lett tilva még 2007-ben.
Szóval teljesen tudatlan vagy a témában, mégis te akarod a saját igazadat másokra ráerőltetni.
Tudod ki volt még ilyen?
Austrian painter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!