Ma le büdös k*rvázta az egyik vásárló a pénztárost a benzinkúton, mindezt ordibálva tette, engem pedig azóta idegesít a dolog pedig nem tudom az előzményeket. Miért idegesít ez?
"Miért idegesít ez?"
. Mert nem léptél semmit.
Egy ilyen éles konfliktus sokszor abban is nyomot hagy, aki csak kívülállóként nézi végig. Pláne, ha van véleménye, hogy melyik fél a bunkó és melyik az, amelyikkel minden további nélkül azonosulna.
Magyarul: ilyenkor az ember önkéntelenül beleképzeli magát annak a helyébe, akinek erkölcsileg igazat adna és hasonlóan fáj neki a bántás, mintha közvetlenül neki mondanák.
Ez ahhoz hasonló, hogy ha pl. valakinek betegségben meghal a gyereke, akkor egy gyerekes szülőt sokkal jobban felkavar a hír, mert önkéntelenül a helyébe képzeli magát és elgondolja, mit érezne, ha őt érné ilyen tragédia.
Nem tudom, érthető volt-e, nem vagyok a lélek szakembere, csak laikus módon próbáltam megfogalmazni ezeket.
Egyszerűen nem vagy hozzászokva az ilyen szituációkhoz, így fogalmad se lett volna mi a teendő.
Lépj túl rajta, nem rád tartozott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!