Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A ma embere tényleg ennyire...

A ma embere tényleg ennyire elembertelenedett és eltávolodott az egykori valóságtól?

Figyelt kérdés

Olvasom a kérdéseket és a válaszokat, de sokszor azt látom, hogy az életszerűségtől és az emberi vonásoktól elrugaszkodtunk.

Itt a legtöbben képesek lennének a saját gyereküket feljelenteni, egyetértenek ha egy órai hangoskodás miatt a tanár ragasztószalaggal ragasztja be a száját a "renitens" diáknak, ha egy gyerek egy napot lógni akar a suliból, úgy moralizálnak meg ítélkeznek, mintha egy sorozatgyilkos lenne, minden apró hibát megbocsáthatatlanul halálos bűnnek állítanak be, teljesen intoleráns és lélketlenül kegyetlen módon állnak bele a másikba, ha valaki tanácstalan és szenved, akkor mégegyet rúgnak bele és verbálisan bántalmazzák, hogy rinyál és kárörvendenek, állandóam egymást gyanúsítgatják hogy ugyanaz az ember írta ki az xy kérdést, bántó stílusban kommunkálnak a többivel, stb stb stb. Ennek mi lehet az oka? A tömeges frusztráció? Akik ezt teszik azok saját magukkal is ennyire kritikusak és ennyire tökéletes életet élnek?

2023. dec. 18. 20:03
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%
#8 sorkatonaság, magyarul alkoholistanevelde xD
2023. dec. 18. 21:04
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
Azt mondja sorkatonaság.... Jahj, ez vicces. Ahol a fiatal fiúkba véresen beleverték, hogy ők mit sem érő szarok, a felettesnek van igaza mindig,ő az isten, és ha azt mondja szarj a padlóra majd edd meg, akkor megcsinálod. Aztán most ők azok, akiket nem vesznek emberszámba, borítékba kapják a fizetésüket, és már belerokkantak annyira túl vannak hajszolva, de nem mernek kiállni magukért, se a munka törvénykönyvére sem az alapvető emberi jogokra hivatkozva. Ők hagyják, hogy egyik diktatúrából a másikba legyenek taszítva, és gyakorlatilag bármilyen hatalom azt tegyen velük, és a családjukkal, amit csak akar. Mert hát kiverték belőlük még a rendszer megkérdőjelezésének a legapróbb gondolatát is. Kell ez nekünk vissza, mint egy falat kenyér! :D
2023. dec. 18. 21:19
 13/22 anonim ***** válasza:
11%

Kell.

Mert puhány, kenyérbél, minden fiatal.

2023. dec. 18. 21:32
 14/22 anonim ***** válasza:
68%
Látom átjött, amit írtam...ja nem. Pont a katonaságtól és hasonló elnyomásra épülő kötelező gyakorlatoktól lesznek a fiatalok olyan felnőttek, akik mindenkinek meghunyászkodnak és mindent tűrnek, mint egy engedelmes kis tacskó.
2023. dec. 18. 22:12
 15/22 anonim ***** válasza:
68%
Az ember kegyetlen, brutális faj. A delfinek is kegyetlenek, pedig nincs ilyen társadalmuk. Vannak ilyen fajok. És ezt írom úgy, hogy engem is elborzaszt ez az egész. Társas lények vagyunk, de valamiért mindig is bennünk volt a pusztítás.
2023. dec. 18. 22:22
 16/22 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, hidd el, ez semmi mas, mmint egobuli. Gyúrjak az egót. Edzik futópadon. Izmosítjak hadd legyen erős. És az ilyen kommentek meg vélemenyek etetik az egót (nem csak gyik-en van, pl facebook hozzászolasokban ugyanúgy). Akkor erzik magukat valakinek. És ugye ha már semmi eszköze nincs hogy kerüljón mások fölibe, akkor nem magát húzza feljebb, hanem maga körül nyom le mindenkit. Illuzióval hazugsággal elferdítessel. Kisebbségi komplexus kompenzálása.

Ennyi. Adott ember akit irtál megír egy kommentet es akkor végre ő is érezheti, hogy ő a Jani, és megmondta.

2023. dec. 19. 00:17
 17/22 anonim ***** válasza:
#13 papa, magát sztem a fiatalok 90%-a ott hajtaná ketté, ahol akarja. Menjen inkább szépen meghalni. A szocializmusnak már jó régen vége, nincs itt magának már semmi jó.
2023. dec. 19. 11:16
 18/22 anonim ***** válasza:

Papa? :D

35 éves vagyok kisgyerek. :D

2023. dec. 19. 12:01
 19/22 A kérdező kommentje:
Héhéhé! Válaszolók! Nem azt kértem, hogy igazoljátok vissza a kérdésemet :D :D :D
2023. dec. 19. 13:03
 20/22 anonim ***** válasza:

Miért is érzéketlenség az, hogyha feljelentem és elvitetem a drogos, vagy épp erőszakos gyerekemet, nem pedig megvárom, míg engem is meglop, összever???

Te nagyon el vagy tévedve...

2023. dec. 19. 14:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!