A ma embere tényleg ennyire elembertelenedett és eltávolodott az egykori valóságtól?
Olvasom a kérdéseket és a válaszokat, de sokszor azt látom, hogy az életszerűségtől és az emberi vonásoktól elrugaszkodtunk.
Itt a legtöbben képesek lennének a saját gyereküket feljelenteni, egyetértenek ha egy órai hangoskodás miatt a tanár ragasztószalaggal ragasztja be a száját a "renitens" diáknak, ha egy gyerek egy napot lógni akar a suliból, úgy moralizálnak meg ítélkeznek, mintha egy sorozatgyilkos lenne, minden apró hibát megbocsáthatatlanul halálos bűnnek állítanak be, teljesen intoleráns és lélketlenül kegyetlen módon állnak bele a másikba, ha valaki tanácstalan és szenved, akkor mégegyet rúgnak bele és verbálisan bántalmazzák, hogy rinyál és kárörvendenek, állandóam egymást gyanúsítgatják hogy ugyanaz az ember írta ki az xy kérdést, bántó stílusban kommunkálnak a többivel, stb stb stb. Ennek mi lehet az oka? A tömeges frusztráció? Akik ezt teszik azok saját magukkal is ennyire kritikusak és ennyire tökéletes életet élnek?
Az méggázabb volt, ezt aláírom.
Nekem akkor is fura, hogy emberekben mennyi brutalitás és érzéketlenség tud lenni.
Egy haverommal sokat vitatkozok azon, mert ő is ilyeneket mond.
Szerintem az a legnagyobb baj, hogy ha általánosítunk meg ítélkezünk. Nem beszélhetünk többes számról, csak egyes emberekről. Tisztában kell lenni azzal, hogy még ha a többségről beszélünk, akkor sem általánosítsunk, mert az ember individuális lény, minden ember egyedi és teljesen egyedi az élete is.
Itt a gyakorin más egy kicsit, mint a valóságban. Név nélkül, következmények nélkül mindenki azt mond, amit akar. Van aki a frusztációit vezeti itt le, van aki segíteni akar, van aki trollkodni, van aki unatkozik, van aki szorong, magányos.
Jó kis pszichológiai tanulmány itt olvasgatni.
Az életben sok megfelelési kényszeres ember él. Aki kedves veled, nem biztos, hogy azt is gondolja, lehet csak érdekből az.
Itt névtelenül mindenki őszinte.(kivéve aki trollkodik unalmában 😅)
Kevés ember marad emberséges a mai világban. De régen sem volt mindenki szent.
Én meg pont, h azt látom, h emberek a saját gyereküket hibátlannak látva mindent elnéznek nekik. A kutyáikra ugyanez igaz. Ott tartunk, h nem védhetem meg magam egy támadó kutyától, nehogy a kutyának baja legyen. Igen, ezt konkrétan leírta vki az egyik kérdésnél.
Abban igazad van, h iszonyat gáz a világ, de sztem mindig is gáz volt, csak minden korszakban más okokból.
Persze.
Úgyis hisztiznek a nagy egyenjogúság miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!