Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire vagy jó vesztes?

Mennyire vagy jó vesztes?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, h a legtöbb ember nem tud veszíteni. Ha kialakul egy vita és az egyik fél vesztésre áll, akkor 2 dolog történhet:

1. Személyeskedésbe fordul a dolog.

2. A vesztésre álló fél elkezd hazudni, h így próbáljon felülkerekedni a vitában.

A legritkább esetben látok arra példát, h valaki azt mondja: igazad van, én tévedtem.

Te mit gondolsz magadról? Mennyi tudsz veszíteni?

2023. dec. 15. 23:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én jól tudok veszíteni. Úgy általában az életben is, ha nem sikerül valami akkor nem összetörök hanem keresem a módját hogy legközelebb jobb legyen.

Vitákkal sincs gond. Ha nincs igazam belátom, ha a másik nem akarja elfogadni hogy igazam van akkor ráhagyon. Nem ér annyit hogy felidegesítsem magam.

2023. dec. 16. 06:59
 12/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, bár páran összekeverték a vitát a veszekedéssel.

Ment a zöld!

2023. dec. 16. 10:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a vitákban nincs vesztes. Ott véleménykülönbség van, és hacsak nem mindkét fél ugyanazon elvek, tudás mentén vitázik, akkor max a különböző alapokon nyugvó véleményüket tudják ütköztetni, amiből valódi nyertes és vesztes nem kerül ki. Aki ügyesebben csűri-csavarja a szót, az tűnhet úgy, hogy ledumálja a másikat, de tűnhet az is nyertesnek, aki egy ésszerű ponton elegánsan kiszáll a vitából. Valójában az a tuti, ha bármilyen vitát le tudnak úgy zárni, hogy azt érzik, hogy a másik meghallgatta őket és elgondolkodik az álláspontjukon, akár igazat ad nekik, akár nem.
2023. dec. 16. 22:40
 14/14 anonim ***** válasza:
2023. dec. 17. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!