Hová halad az emberiség? Szövegértelmezésre képtelen a legtöbb ember?
Az egyik Facebook csoportba beírtam a következőt:
"Megnéztem a Netflixen a Vow c. filmet, képzeljétek el, megtörtént eset. Tudom ajánlani, nézzétek meg ti is!"
Nos, erre 5 hozzászóló megkérdezte, hogy mi a film angol címe, 2 hozzászóló pedig azt, hogy a Netflixen adják-e?
16osnak igaza van.
Mióta magyar szó a vow? Hát azóta, amióta angolul et a szót úgy írják, hogy wow, azaz az első betű is W, nem sima V. De mivel nem az angol wow szó lett odaírva, így vagy valami fiktív névről van szó, ami akármi is lehet (pl a Moana című rajzfilm magyar címe Vaiana), vagy a wow angol szó valami magyar fura verziója.
Mindenesetre egyáltalán nem egyértelmű. Nomeg... tudod mi a Ready Player One magyar címe? HÁt az, hogy Ready Player One :D És mi a Kerek rockerek eredeti címe? Pick of Destiny (VÉgzet pengetője).
Az, hogy a Netflixen játszák és rákérdeznek, az tényleg gány.
De amúgy mi is volt a célod azzal, hogy kiírtad azt a posztot? Mert ajánlónak igencsak gyenge az, hogy "mgnéztem, tökjó":D
És egy semmitmondó facebook poszt és a rá érkező fél marék semmitmondó válaszok hogy is jönnek az emberiség jövőjéhez, amiről eeeeeeelvileg ez a kérdés szól?:D 5 válasz alapján következtetést vontál le a legtöbb emberről? GOndolod, hogy ez bölcs dolog?
21
A wow és a vow két különböző szó.
Az első meglepettségre utal. Magyar fordítása a "hűha" lenne.
Az utóbbi meg azt jelenti, hogy "eskü" vagy "fogadalom".
Amúgy a magyar nyelv nem használ W-t. Már ebből is lehet tudni, hogy nem magyar az a szó, ha nem lett volna feltűnő, hogy nem érti a jelentését.
Én is írnék a egy példát, ha már itt tartunk.
Még első éven mondta a statisztika tanárnő, hogy az SPSS-t magunknak kell beszerezzük, mert az egyetem csak a Microsoft termékeket tudja biztosítani, azt nem. De 2 évvel ezelőtt egy srác letöltötte egy torrent oldalról, s az neki még lehet megvan valahol, ha kell.
Meg is találta, egy USB-n, az nCore-os .torrent fájlt... Mikor az nCore szabályzatában világosan le van írva, hogy ne ossz meg a torrent fájlokat.
Nem is működött már, így letöltöttem én magamtól. Feltöltöttem Drive (az egyetemi e-mail címhez végtelen tárhelyet kaptunk) magát a telepítőt, a cract-et és egy "olvass el!.txt" nevű tutorialt.
Ezt a szöveget nem tudta értelmezni a fél szak, így nekem kellet feltelepítenem nekik. Pedig mint mondtam, egyetemistákról van szó. Mi lehet azokkal, akiknek még érettségijük sincs?
Telepítés menete:
- Az internetről lecsatlakozol
- Dupla klikk "SPSS_Statistics_25"-re
- Engedélyezed a telepítést, ha rákérdez ("Igen")
- Next -> pipa az "I accept the terms..." elé -> Next -> pipa a "No" elé -> Next -> Next -> Install
- NE legyen pipa a "Start SPSS Statistics 25..." előtt
- Finish
- A "lservrc" fájlt átmásolod a "C:\Program Files\IBM\SPSS\Statistics\25" mappába úgy hogy felülírod az ottanit (rendszergazdai jogosultság szükséges)
- A "C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\IBM SPSS Statistics" mappában levő "IBM SPSS Statistics 25" parancsikont kimásolod az asztalra
25
Pont egy aktuális példa:
Teli van az egész komment szekció "Őszinte részvétem családnak nyugodjon békében 🖤" írásokkal.
Miközben a cikkben le van írva, hogy 1940-ben (83 éve b+) halt meg.
A képernyőképen szereplő nő külön érdekesség, ugyanis saját magával beszélget, és a saját hozzászólását like-olta. Nem vette észre, hogy a saját nevét írja a komment előtt.
De legalább elismeri, hogy el sem olvasta a cikket...
Vagy ne érdekességnek, hanem inkább hungarikumnak nevezzem?
#12 "egy sima kérdést relatíve egyszerű nyelvezettel"
egy sima kérdést....
relatíve egyszerű nyelvezettel.......
Azokról a kérdésekről szólt a válaszom, amiket egyszerű, közönséges módon írtak, és nem kell hozzájuk szótár.
Nagyon nehéz nyelv a magyar.
"Mióta magyar szó a vow? Hát azóta, amióta angolul et a szót úgy írják, hogy wow, azaz az első betű is W, nem sima V. "
A Vow egy önálló szó, jelentése fogadalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!