Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy barátom rég óta küzd...

Egy barátom rég óta küzd depresszióval, mit tudok tenni érte?

Figyelt kérdés

Egy rég óta fenn álló problémával fordulok hozzátok, mert teljesen tanácstalan vagyok, és úgy érzem megvannak kötve a kezeim.

Megismertem egy csupa szívű fiút körülbelül 3-4 éve, interneten. Azóta nagyon jó barátom lettünk viszont folyton rossz kedve van, üresnek érzi magát, illetve depressziós.

Azt mondta volt már ezzel sok orvosnál, pszichológusnál, de semmi nem segített.

Nagyon rég óta ül rajtam ez a teher, mert tudom hogy ő nem érzi jól magát, nem szereti az életét és rettegek attól hogy kárt tesz magában.

Sokszor kérdeztem már mi bántja de ő maga sem tudja a választ, egyszerűen folyton letört.

2023. nov. 26. 22:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Segítesz neki keresni egy olyan szakembert, aki valóban segítene rajta és "elrángatod" (direkt idézőjelben)
2023. nov. 26. 22:27
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát pedig a szakember lesz a megoldás. Ha ennyire magatehetetlen, akkor lehet pszichiáter lenne a jobb megoldás és bizony bevállalni az antidepresszánst, de persze szigorúan csak úgy, hogy mellette aktívan megy a terápia. Így kb 2 év alatt meg is oldódna a dolog (ebből 1 év gyógyszeres kezelés).
2023. nov. 27. 01:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem hajlandó elmenni “normális” szakemberhez, folyton rágom vele a fülét de azt hiszi ő ezt megtudja oldani, de úgy gondolom ha évek óta nem sikerült egyedül ez után sem fog.
2023. nov. 27. 13:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Semmit. Ha nem hajlandó maga lépni, te nem sokat tudsz segíteni. Nem a te felelősséged.
2023. nov. 27. 19:04
 5/5 A kérdező kommentje:
Tényleg nem az én felelőségem, de mivel a barátom ezért nyilván megtennék bármit hogy javuljon az állapota.
2023. nov. 28. 02:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!