Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A legjobb barátom rákos....

A legjobb barátom rákos. Szóval, nemrég 1 órája vesztünk össze, azzal vádolt, hogy nem foglalkozom vele, csak magammal törődök, és ha foglalkozom is vele, akkor MEGJÁTSZOM MAGAM, miközben ő meg haldokllik. Mit tehetnék érte, a barátságunkért?

Figyelt kérdés

Azt hiszem csontrákja van, de nem tudom biztosan mert azt mondta legutóbb, hogy az agyában alakult ki valami tumor és az terjedt tovább a testén, én pedig nem vagyok orvos se orvostan hallgató, úgyhogy nem tudom hogy van ez.Tudni kell, hogy régen több is volt közöttünk, de most már egy jó ideje csak a legjobb barátok vagyunk, ezt nem tudom miért mondtam el, csak fontosnak tartottam megemlíteni. Szóval azt már többször is mondta nekem, nem ennyire nyíltan, hogy én is elhanyagolom őt, de kicsit célzott rá, most azonban valami elpattant bennem amikor újból elkezdte ezt, és jól kiosztottam. Nagyon összevesztünk.

Sok mindent tettem érte azért, hogy jobban legyen. Amikor kibékültünk, folyton a társaságát kestem, minden héten többször meghívtam a mekiben egy menüre ( otthon se evett sokat, 10 kilót fogyott, szárazsás jelei mutatkoztak meg a bőrén) majdnem teljes két évig,megnevettettem, jó könyveket adtam a kezébe amikkel el tudja terelni a figyelmét, amikor 1 hónapig Franciaországban voltam, minden áldott este leültem vele fb csetelni... És SOSE volt teher. Most egyetemre járunk mindketten és neki is van egy új társasága és nekem is meg mást is tanuluk így kevesebbet találkozhatuk, de nem lehetetlen mert a két kar épülete nagyon közel van egymáshoz. Azt állítja viszont, hogy csak magammal törődöm, mindig magamat vagy mást helyezek előtérbe ő ellene, amikor mondtam neki hojgy haldoklik a nagyapám, azt mondta sajnálja, de a papám már öreg, ő meg csak 18 éves. Ez tisztára azt sugallta, hogy csak mert a nagyapám már öreg fószer, okés h ő meghal és ne törődjek vele. Azt állítja, hogy mindenkimönző, senki se érti meg, senki sem szereti. Azt mondta h nem az én lelkivilágommal kell fogllkozni hanem az övével mert ő haldklik, és én ezt aláírom, de ÉN IS EMBER VAGYOK. Folyton-folyvást megjegyzéseket tesz rám, azt mondja, hogy nem kéne komolyan vennem őket, de engem ezek bántanakmés emg is mondta, neki. Skszor mostanában azt is érzem, hogy nincs szüksége rám, mert olyan jól elvan az új baráti társagpságával, olyanokat csinál velük, amiket senkivel eddig soha, többször megy bulizni ide-oda... És én nem tudom... De kellemetlenül,érzem magam sokszro amikor meséli ezeket. És ez benenm mind össszegyűlt most és veszekedni kezdtünk. Most ott tartunk, hogy... Hát nem is tudom. Mármvolt úgy h vagdosta magát,mdirekt nem az erénél, de azért mégis, betörte a tükörképét mert nem tetszett neki amit látott.... Félek, hogy önygilkosságon is törheti a fejét, és tényleg igaza van, tényleg egy önző vipera vagyok. Sokszor nem bírom elviselni. A sértegetései miatt, az ilyen kirohanásai miatt.. De nem akarom elveszíteni. Amúgy is zűrös családja van, nincs sok igazi barátja, nem törődnek vele annyian amennyien kellene. De azzal nagyon kihúzta a gyufátamikor azt mondta h én is csak megjátszom magam amikor jól érzem magam vele meg találkozni akarok. Gyűlölöm az igazságtalanságot és a hazugságot, ez pedig a világ legnagyobb igazságtalan hazugsága. Semmivel nem tudnak így felhúzni, csak ezzel. Nem tudom miêt írtam ide ezt az egészetegy ilyen publikus helyre, ahol mindenkimláthatja, ő is, és azt se tudom pontosan, hogy mit is várok el a válaszolóktól... De azt hiszemel vagyok kesedve, tanácstalan vagyok. Mit tegyek? Mit teszek/tettem rosszul? Hogyan béküljek ki vele (az nehéz lesz, ismerve őt..)? Nagyon szeretem, ezt is meg akartam mondani neki, de tuti azt mondta volna erre, hogy csak megjátszom magam, ebből a dumából pedig már nem kérek!!! Bármilyen gondolatot, véleményt, esetleg tanácsot tárt karokkal várok. Bunkók kíméljenek, nekik kívűl tágsabb.

2012. okt. 2. 02:29
 1/3 Skywalker33 ***** válasza:
78%

Halihó,

A halál árnyékában mindenki megzavarodik, ne vedd komolyan a vádaskodását, kerüld a hadakozást vele.

Segítség: normális viselkedés, őszinteség.

Még több segítség: Imádkozz érte de legalább gondolj rá szeretettel, jó érzésekkel.

Persze hogy csak magaddal törődsz, mindenki elsősorban ezt teszi. A legnehezebb helyzetekben mindig egyedül maradunk akárhány baráttal is vesszük körbe magunkat. E miatt ne érezz bűntudatot mert akkor azt a szeretetet és türelmet sem tudod adni amit amúgy adhatnál.

Légy erős és tanúlj!

csók

t

2012. okt. 4. 09:35
 2/3 anonim válasza:
Ha én szeretek valakit mindent megteszek érte, azért, hogy boldog legyen. MINDENT. Az hogy én meghalok csak rám és a halálra tartozik. Igyekszem vele minél több időt tölteni, megérteni a személyiségét, a lelkét, a szellemét, és a végén az utolsó kép az ő arca amit látni akarok. Ha valaki nem ezt érzi a halál csak a kezdet a gyötrelmei számára. Az életet mindkét oldalról a halál határolja. A halált egy másik halál és így tovább. A végtelen ciklus számára csak a szeretet tesz pontot, ami nem kezdődik és nem végződik, mert a pillanatban van ami örök.
2012. okt. 5. 00:45
 3/3 anonim válasza:

Amit írok kegyetlen, de igaz.

Ha mindig fájdalmat okoz neked hagyd magára, hisz magával van dolga. Kövesd figyelemmel, de ne avatkozz az életébe és ne kerülj elérhető közelségbe hozzá. Ez nem azt jelenti, hogy nem szereted.Ez azt jelenti hogy még nem vagytok egyenlő szinten. A szereteted ne legyen hangos, legyen halk, sőt egészen néma. Ha rosszat mondtam sajnálom, mert nemvolt szándékomban, csak tudom, milyen hosszú éveken át a helyes válaszra várni.

2012. okt. 5. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.