Meddig bírnád ki otthon úgy, hogy egyáltalán nem mész ki a lakásból?
Boltba se, meg sehova, a lépcsőházba se, tehát teljes egészében a lakásba bezárva meddig bírnád, hogy nem mész ki?
Azért kérdezem, kiváncsiságból, mert nekem kutyám van, napi 5x kimegyünk levegőzni, sétálni egy keveset, a legrosszabb időben is és éjjel is, ha úgy jön ki, alkalmanként legalább 15 percre, de jó időben akár 40-50 percre. Amikor barátnőnél vagyok, ahol nincs kutya, akivel muszáj kimenni, én már rosszul vagyok, hogy egész szombaton nem tesszük ki a lábunkat a lakásból.
Ezzel szemben egy szomszédom mondta, hogy ő simán kibírná, ha egész télen nem kéne kimennie ezekbe a sz@r időkbe, hóban, esőben, hidegben, ellenne minden további nélkül bezárva hónapokig. Szerintem ezt ő sem gondolhatta komolyan. Ennyire senki nem lehet lusta. Mert amúgy nyugdíjas és tényleg van, hogy heti 1x kimegy boltba, vesz annyi kaját, amiből tud lefagyasztani is kenyeret, húst, aztán elvan. Nekem ez eddig is durván hangzott, de ez a kijelentés kiverte a biztosítékot. Én ezt elképzelni nem tudom.
Mi a véleményetek, illetve nektek mennyi az annyi, amennyit beteg vagy lusta időszakokban nem mennétek ki a lakásból?
Előre is köszönöm és nem veszekedés a cél.
Én olyan típus vagyok, hogy elvagyok itthon de talán max 2 nap. Utána már azért jól esne kimenni.
Ráadásul nem is egészséges mert ha sokáig nem érintkezel levegővel, nem vagy társaságban akkor érzékenyebb leszel a kórokozókra és könnyebben megbetegedsz.
A mentális leépülést maga az egyén elején még észre sem veszi. Tehát ez nem egy mérhető folyamat.
De már első alkalommal amikor kínyjában pótcselekvésekhez nyúl valaki már kezdik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!