Mennyire vagy jó alvó?

41 éves férfi vagyok, állandóan felébredde éjjelente. Inkább 4h. fele, de van, hogy 2-3 fele, utána alvás alig lesz. Van, hogy inkább éjfélig fennvagyok, hátha jobb lesz, de volt, hogy akkor is 4h.-kor már "kukorékoltam".
Tehát nem vagyok jó alvó.

Semennyire.
Keveset alszom, sokszor rosszat is álmodom. Ma is például egy nagyon beteg álmom volt.

Nem kelek fel arra, ha verekednek a macskáim, futkároznak, agyon taposnak, visítanak.
Arra viszont füldugó használata mellett is rögtön felkelek, ha a párom hangosan szuszog.

Nehezen és sok forgolódás mellett alszom csak el, sajnos még fáradtan is így van ez. Viszont, ha egy Teekanne-s gyógynövényes teát iszom lefekvés előtt, akkor lényegesen hamarabb el tudok aludni és mélyebben is alszom. Ha ez kimarad, éjjel nagyon könnyen megébredek olyan zajokra, mint a felső szomszéd rohangálása, dízel járatása, vagy a lépcsőházi ajtók csapkodása. Ha egyszer már megébredtem, minden túlzás nélkül, órákba telik, míg vissza tudok aludni, ha egyáltalán sikerül (tea nélküli napokon).
Volt arra is példa, hogy az éjjeli, rosszminőségű alvás miatt nappal olyan voltam, mint egy zombi, és a helyzetet délutáni alvással szerettem volna kompenzálni. Elég hamar átláttam, hogy ennek mi a hátulütője: olyankor este még nehezebben aludtam el, és megint csak rossz minőségű volt..
Tea ide, vagy oda, sajnos rendszeresen vannak rémálmaim/rossz álmaim. Ma is volt vagy négy, mindegyik után megébredtem, volt, hogy hirtelen azt sem tudtam, hol vagyok :/

#27:
Nagyon szeretem, kell bele nekem kis cukor ugyan, de anélkül is finom, és tényleg hatásos is. Pár hónapja vettem először, előtte másfélékkel próbálkoztam, de messze ez vált be a legjobban. Ezt azért lekopogom :D
25 voltam:)

Jó alvónak tartom magam, mert random zajokra nem kelek fel. Vagy ha mégis (pl. én délutános vagyok, és felkelek reggel hatkor arra, hogy a lakótársam készülődik - nyugtázom, hogy ez történik, és elégedettem fordulok a másik oldalamra, és már alszom is vissza, a boldog tudattal, hogy nekem csak délután kell menni, még órákat alhatok).
Viszont éjszakánként egszer-kétszer megébredek, leginkább amiatt, hogy pisilni kell. Sosem kapcsolok villanyt, mert akkor kimenne az álom a szememből. Hat óra alvás után pedig felkelek, akkor is, ha mondjuk nagyon fáradt voltam, este 8-kor feküdtem le, azt hittem, az idők végezetéig tudnék aludni... Nem, hajnal négykor pattan ki a szemem. Nekem valószínűleg ennyi az alvásigényem. Szar dolog egyébként hajnalban felkelni, nem tudok magammal mit kezdeni, még reggelit is csak lábujjhegyen készíthetek magamnak, hogy ne ébressszek fel senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!