Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, ha félek a lakásvá...

Mit tegyek, ha félek a lakásvásárlástól, és a lakáshiteltől?

Figyelt kérdés

1 év múlva lesz esedékes, hogy végezzek az egyetemen, közben elkezdtem dolgozni, viszonylag jól keresek, jól is félretudok rakni.

A szüleim tudnak támogatni anyagilag, és egy garzon lakásnak kb a 40%-át biztosítani tudják a számomra, és tök lelkesek, hogy majd amikor végzek az egyetemen, a fizetésemre simán hitelezhető leszek, és vehetek majd egy kis életindító garzont hitelre.

Én viszont szabályosan rettegek a hiteltől, hogy akkor ha bármi történik, betegség vagy akármi, akkor ugorhat a lakás, ha rossz szomszédok költöznek a házba vagy a környékre, akkor megszívom, ha lesz valamilyen nagyobb anyagi károm, akkor megszívom, ha elvesztem a munkahelyemet akkor megszívom, ha kapok egy szararc felettest akkor megszívom, ha olyan betegségem lesz, ami nem várhat, és nincsen lehetőség állami ellátásra, megint megszívom, nem fogok annyira merni munkahelyeket váltani sem, hogy kövessem a béremelésekkel a trendet.

Így is amikor bemegyek a boltokba gyomor idegem van, hogy mennyi mindent ott hagyok, és, hogy úgy is néznem kell az árakat, hogy otthon élet a szüleimmel, és viszonylag jobb bérem is van.

2023. nov. 7. 20:24
 1/4 anonim ***** válasza:
57%
Hitelre semmit nem szabad venni!!
2023. nov. 7. 20:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

nem is értem, hogy minek neked egyből egy garzon.. főleg hitelre, a infláció kellős közepén? Előbb dolgozz, takaríts meg, élj, aztán majd odakötöd magad egy helyre.

Leírásból arra következtetek, hogy te kb mindentől rettegsz és túlgondolod a dolgokat.

2023. nov. 7. 20:55
 3/4 anonim ***** válasza:
82%

Ez ennél összetettebb.

Sokaknak egyetlen esélyük a hitel. Na meg lakni kell valahol.

Közben meg az egész nem olyan borzalmas, mint ahogy leírtad.

Tudsz a szüleidnél lakni? Ha igen,akkor maradj és gyűjts. Bár itt jegyzem meg, amilyen hektikusan mozognak a lakásárak nem biztos, hogy pár év múlva közelebb leszel egy saját lakáshoz, mint most.

Ha nem tudsz ott lakni, akkor vagy albi vagy hitel.

2023. nov. 7. 21:10
 4/4 anonim ***** válasza:

,,Hitelre semmit nem szabad venni!!" sok szerencsét akkor önerőből 40+ millákat kifizetni. Még milliós fizuból is több mint 10 év mire összeszeded, ha pesten laksz akkor meg még több.

Szerintem fölösleges ebbe most azonnal beleugranod, főleg egy garzonért. Én a helyedbe várnék egy pár évet és inkább akkor vennék egy nagyobbat.

Hiteltől nem kell félned ha nem csak úgy beleugrassz a dologba. Célszerű annyi pénzednek lenni hogy akár fél évig is tudjad fizetni a törlesztődet munka nélkül.

2023. nov. 7. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!