Mit gondolsz a vallásos emberekről? Megérted,hogy kapaszkodnak valamibe? Vagy inkább lesajnálod,szánod őket?
Mindaddig, amíg nem belém akarnak kapaszkodni, a békés egymás mellett élés híve vagyok.
De amelyik ördöggel, pokollal fenyeget, az bűnöző.
Az egyház viszont egyértelműen káros, mert erőforrásokat von el, cserébe még ki is szolgálja a hatalmat, e szerint befolyásolja az embereket.
Nem értem, miért nem veszik a fáradságot, hogy átgondolják, miben is hisznek.
De szerintem szó nincs arról, hogy kapaszkodnának valamibe, a többség csak megszokásból hisz el valamit.
1-2
Nekem arra,mikor általában mondják valakire(betegre,stb) „ Istenkén vigyázz rá!", meg hasonlók. Mondom jól vigyázott rá... Erre általában köpni nyelni nem tudnak.Vagy mikor egy idős mondja,hogy "Istenkém segíts meg" mert beteg vagy hasonló. Erre nem mondok semmit,mert csak idősről van szó. De megkérdezném,hogy ahhoz esedezel ,aki megbetegített? Mert ha gyógyítani tud akkor elméletileg, megóvni,betegíteni is .. :) Én inkább sajnálom őket,de a nagyon elvakultakat inkább szánom...
Szerintem nincs ilyen, hogy "a vallásos emberek". Ugyanúgy mindenfélék, mint a nem vallásosak.
Aki normális, azzal semmi bajom. Biztos jó egy közösséghez tartozni, és jó hogy van valami iránymutatás, támasz az életben.
Csak a szélsőségeseket nem tudom elviselni. Ne akarjon senki megtéríteni. Bár ez inkább a szektákra jellemző, Jehova Tanúi, szcientológusok, stb.
Én úgy gondolom, hogy a vallásos embereknek könnyebb az életük. Nem akarnak mindenre magyarázatot találni, elfogadják, hogy mindenért egy nagyobb "erő" a felelős, hogy minden egy "terv" része.
Én megértem, hogy nekik így jó.
Ateista vagyok, így nem tudok velük azonosulni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!