Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehetne egyszerűbben élni?

Hogyan lehetne egyszerűbben élni?

Figyelt kérdés
Kezd elegem lenni a fogyasztói kapitalizmusból. Ne azzal gyertek, hogy akkor ne írogassak ide.

#kapitalizmus #fogyasztói társadalom #társadalmi nyomás #Mit értél el #Probléma fenntartó probléma megoldás #Lesz*arom
2023. szept. 23. 14:40
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

20/

" Ha nem akarsz dolgokat birtokolni, add oda mindened valakinek, aztán irány az erdő. Ennyire egyszerű."

Nem ez nem ennyire egyszerű mert az erdők is valaki tulajdonába vannak és te csak úgy nem költözhetsz ki akárhova.

"a lebutított emberiség agyában kéne rendet rakni, hogy ez a pénz függés nem vezet jóra" - Miről beszélsz? Vissza akarsz térni a cserekereskedelemre, hogy 8 talicska tojást kelljen vinned egy autóért cserébe? Az pontosan mitől is lenne jobb?"

Látod pont erről írtam a te gondolkodásod is csak idáig ér el mert évtizedek óta ezt erőltetik az emberekbe.Létezne más út is csak ahhoz először túl kéne látni a pénzen meg ahhoz kéne igazítani az emberek gondolkodását csak nem arra felé megyünk mert az érdekek mást diktálnak.

"Nahát, majdnem olyan, mintha addig könnyű lett volna, amíg a szüleid elláttak mindennel, de most, hogy magadról kéne gondoskodnod, már nehezebb. Lehet, hogy fel kéne nőni..."

Megint csak kijön a rövid látásmódod nagyon egyszerű ember lehetsz,hogy csak feketén meg fehéren látsz de elárulom nem csak ez a két szín létezik én több oldalról nézek meg dolgokat mielőtt ítéletet mondanék.Egyébként úgy látom igaz a mondás Boldogok a lelki szegények,maradj csak ez a kis egyszerű ember és szlopázd a rendszer agyzsibbasztását legalább te boldog leszel tőle.

aug. 25. 14:16
 22/24 Kroms ***** válasza:

"Nem ez nem ennyire egyszerű mert az erdők is valaki tulajdonába vannak és te csak úgy nem költözhetsz ki akárhova." - Mert mit csinálnak veled, ha megtalálnak? Látni az erdőkben olyat, aki ott él, és senki nem foglalkozik velük.

"Látod pont erről írtam a te gondolkodásod is csak idáig ér el (...)" - Akkor miért nem írod le, hogy mégis hogy képzeled a pénz/kereskedelem nélküli létet? Az egész emberiségből egy kalákát csinálnál, ahol nem érhető el semmi, csak amit megtermelsz magadnak? Vagy éljen mindenki barlangban és csak akkor egyen, ha éppen berepül/bemászik valami? Mert nagyjából ezek az alternatívák vannak...

"Megint csak kijön a rövid látásmódod (...)" - Rengeteg rizsa, csak semmit nem mondasz. A mocskolódás megy csak neked is.

aug. 25. 17:09
 23/24 anonim ***** válasza:
62%

22/

Most őszintén nézz már magadra szerinted ha valami konkrétat leírnék neked te azonnal nem találnál ki valami kifogást,hogy megcáfolhasd?írhatnék én bármit akkor sem értenénk egyet akkor meg minek fárasszam magam,meguntam már az emberekkel vitázni.Vannak akik mindenre kifogást találnak ki.

aug. 26. 00:26
 24/24 Kroms ***** válasza:

Tudod, mi az a "vita"? Javaslom, hogy nézz utána.

aug. 27. 21:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!