Hogyan lehetne egyszerűbben élni?
11#
Én jóindulattal írtam ezt. Bajban vagyunk. Sőt manapság egy falusi ember ökológiai lábnyoma nagyobb mint egy városié.
#1 Ez ebben a formában ferdítés/hazugság. Az összes cég azért verseng, hogy belemásszanak a tudatodba, és vagy a már meglévő vágyaidat kutatják, vagy újakat generálnak gátlástalan manipulációval, hogy aztán ezeket a meglévő vagy kreált vágyakat a lehető legolcsóbban előállított (tehát legsilányabb minőségű) termékekkel a lehető legdrágábban eladva 'kielégítsék'. De csak egy pillanatig, hogy aztán a következő pillanatban már újra fogyasztanod kelljen.
Aki komolyan azt gondolja, hogy a nagyvállalatok az egyén érdekeit bármilyen szinten szolgálják, az vagy ignoráns, vagy szimplán buta. És akkor nem beszéltünk az eldologiasodásról, mint társadalomromboló jelenségről, az antidemokratikus munkakörnyezetről, nevetségesen alacsony bérekről, gyerekrabszolgák tízmillióiról a harmadik világban... De legalább több vagyon van a világon, mint bármikor a történelemben! (a felső 1 százaléknál feltétlenül).
Ki vagyok akadva azon hogy szidják például Kínát, de az átlagembert ott is sajnálom. Kína talán az egyetlen évezredeken átívelő folytonos civilizáció ami mai napig létezik. Ott 200-300 százmillióan is meglesznek kapitalizmus/államkapitalizmus nélkül. Gyűlölöm a Nyugat Európaval kapcsolatos képmutatásokat.
Itt a Kárpát-medencében mire lenne szükségünk, ha megfelelően bánnánk vele? A földi paradicsomból lassan egy félsivatag lesz. "Hajh, de bűneink miatt"
Hogy állsz azóta?
Vettél zártkerti ingatlant?
Az én sztorim úgy fest, hogy nagyon korán elkezdtem dolgozni és mindig is dolgoztam. Immár 8 éve külföldön vagyok de meggazdagodni nem sikerült. Időközben arra jutottam, hogy minél több dolgot engedhet meg magának az ember, annál több problémája és költsége is van vele.
Bár mindent meg tud az ember viszonylag gyorsan vásárolni magának, megvan a stabilitás és lehetőség akár egy nagyobb hitel felvételéhez, de azért úgy van kitalálva, mint bárhol, hogy 30 évig bejárj dolgozni valahová.
A pénz végül nem arra megy amit az ember szeretne, hanem hogy fenntartsa a munkábajárós autót, életszínvonalat, albérletet. Megvegye a sok szemetet a boltban, ami szépen be van csomagolva.
Egyre inkább afelé tendálok hogy kiköltözök tanyára és próbálok valami működőt felépíteni, önellátni részben. Így nem kell mindent pénzzel finanszírozni tehát nem kell 40 órát dolgozni hetente. Mellette lehet talán profitálni a fogyasztói társadalomból. Nem gazdagok az emberek, de azért mindig jut rá hogy valami szirszart vegyenek, amitől nem lesznek boldogok, de hirtelen jól esik nekik. Szerintem igy lehet valami értelmezhető életet összerakni.
Tanyán valóban nem 40 órát kell dolgozni, hanem legalább 100-at. Ráadásul kötött időben, pl. hajnalban.
Ha boldogulni is akarsz.
13/
Sajnos teljes mértékben igazad van és nem tehetünk semmit mert a többség dönt,nekem is kezd már elegem lenni a fogyasztó társadalmi kapitalizmusból,hogy minden drága és hamar tönkremegy vagy cserés.Tartós dolgokat kéne csinálni és fejleszthető és javítható dolgokat.Ilyenkor jön sokaktól a duma de hát akkor éhen halnának sokan de ez azért hülyeség mert régen mikor hosszú évekre gyártottak dolgokat akkor is volt munka.
Az a baj,hogy a lebutított emberiség agyában kéne rendet rakni,hogy ez a pénz függés nem vezet jóra de valószínű már késő.Én pl utálok már élni míg nem nőttem fel gyerekként szerettem élni de mióta felnőtt vagyok inkább elkeserítő mert tehetetlen vagyok a dolgokkal szemben nem élek csak létezek nem akarok meghalni de mégis azt várom mikor lesz vége ennek a szarságnak amit életnek neveznek.
16/
Ez is igaz sajnos de nem az a legnagyobb gond a minél több hanem ,hogy olyan dolgokat gyártanak amivel direkt gondod lesz pl sok elektronika az autókban gépekben meg direkt elromló dolgok.Ha minden tartós lenne kevés problémája lenne az embernek a dolgokkal de az nem céljuk.Viszont sokszor az is igaz ha az embernek több pénze lesz rögtön megnő az igénye és több dolgot vásárol.
Na, jól átmosták a te agyad is. Nincs olyan, hogy "ökológiai lábnyom", ez csak egy kommunista mantra, amit a milliárdos bankárkaszt talált ki, hogy erre hivatkozva elvehesse a jogainkat. Ha nem akarsz dolgokat birtokolni, add oda mindened valakinek, aztán irány az erdő. Ennyire egyszerű.
"kezd már elegem lenni a fogyasztó társadalmi kapitalizmusból,hogy minden drága és hamar tönkremegy vagy cserés" - Mit értesz "drága" alatt? Mert ami neked az, az lehet, hogy másnak olcsó. A tervezett elavulás pedig viszonylag új-keletű dolog, tehát ha öregebb, de felújított eszközöket veszel, máris kevesebb gondod lesz. Egyébként létezik mindennek "prémium" változata is, amik drágábbak, de tartósabbak is. Ha neked az jobban megéri, nyugodtan veheted azt is. Vagy ne vegyél semmilyent - az is opció.
"a lebutított emberiség agyában kéne rendet rakni, hogy ez a pénz függés nem vezet jóra" - Miről beszélsz? Vissza akarsz térni a cserekereskedelemre, hogy 8 talicska tojást kelljen vinned egy autóért cserébe? Az pontosan mitől is lenne jobb?
"Én pl utálok már élni míg nem nőttem fel gyerekként szerettem élni de mióta felnőtt vagyok inkább elkeserítő mert tehetetlen vagyok a dolgokkal szemben" - Nahát, majdnem olyan, mintha addig könnyű lett volna, amíg a szüleid elláttak mindennel, de most, hogy magadról kéne gondoskodnod, már nehezebb. Lehet, hogy fel kéne nőni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!