Miért zavarja az embereket az hogy a kis hableány néger lett?
Szerintem (innen nagyon messziről nézve) Hollywood úgy járt mint az összes nagy birodalom. Külső ellenségnek esélye sem volt soha vele szemben, de belülről szétesik. Nincs igazán verseny, nincs igazán kockázat sem. A stúdiók befektetnek 10 filmbe, ha 4 elbukik még mindig milliárdos hasznuk van dollárban. Ahogyan a producereknek is.
Persze, nem jó a veszteség de nincs az, hogy ez nem működik - nem csináljuk. Mert megtehetik hogy bármit erőltetnek. Majd az action man 234 visszahozza amit buktak. Meg a csillagok háborúja 459.
Eljutottak oda, hogy nem azt kutatják, mi tetszik az embereknek, hanem majd ők megmondják minek kell tetszeni. Semennyire nem érdekli őket az emberek mire vágynak, vagy mit szeretnének. Ők véleményt akarnak formálni és nem elgondolkodtatni. Nincs bajom a fekete hófehérkével - mint írtam biztos megvan annak is a közönsége - de utálom ha meg akarják mondani miről mit gondoljak. Szeretem, ha elgondolkodtatnak - ezért olvasok gyakorit is - de a kész válaszoktól kiütést kapok.
Lehet hogy putykos megvette a Disneyt? :)
A következő film a szovjet amerika kapitány lesz vörösbe burkolva aki küzd a terroristák ellen, ezért libernyák óvodásokat és iskolásokat mészárol le sorban egymás után. Félig horror, félig akció. Szerintem lenne bevétele, amennyi idióta él a világban.
61, értelek.
De az, hogy ezek a filmek gazdaságilag bukták voltak az azt jelenti, hogy a kutya sem volt kíváncsi rá:D Persze, elment valamennyi ember rá, de valójában nagyobb reklámot generálnak nekik a feka-Ariel ellenzők, mint maga a film és a marketingesek.
Igaz, ebben Magyarország igencsak jó, hiszen a magyarok többsége soha a büdös életben nem hallott volna transzokról meg társadalmi nemekről, ha a kormány nem csapott volna akkora reklámot nekik.:D Kár, hogy a mi pénzünkből tette, de mindegy...
Szóval az, hogy a iflmek bukták voltak értsd: a filmek bukták voltak. Nem csak, hogy anyagilag nem térült meg, de alapvetően nem érdekli az embereket.
De azzal, hogy beszélünk az ilyen befeketésítésről, csak pont azt érjük el, hogy több emberhez jut el, több embernek kelti fel az érdeklődését. Elég kontraproduktív, ha az ezen való háborgás a cél.
Mert az eredeti sztoriban fehér volt.
Egyre több ilyen van, történelmi filmekben is négerré változtatják a fehér karaktert. Ez mondjuk bosszantóbb.
Az oké, ha a fehér karaktert feketévé változtatják de ha egy fekete karaktert helyettesítenének fehérrel, akkor menne a rinya. Jól nézne ki egy Channing Tatum-os Penge film, Jennifer Aniston-os Martin Luther King film.. Üdítő változás lenne.
Amúgy nem értem, miért a négereket istenítik ennyire. Az ázsiaiak sokkal kevésbé vannak reprezentálva a filmekben, sorozatokban.
67, ki kényszeríti ránk?:D
Amerikai tartalom, amerikai gyártó. Az, hogy európaiként megnézed, az a te döntésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!