Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért zavarja az embereket az...

Miért zavarja az embereket az hogy a kis hableány néger lett?

Figyelt kérdés
2023. szept. 20. 23:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 Shaddark ***** válasza:
100%
2023. szept. 21. 09:20
 52/70 anonim ***** válasza:
90%

Igazából nem az zavarja, akit zavar, hogy néger lett, hiszen ha Afrikában játszódna a sztori, senkit se zavarna. Itt a gond az, hogy az ilyen filmekről süt a megfelelési kényszer és a polkorrektség mesterséges beleerőszakolása a történetbe, ami visszatetsző. Érezni, hogy nem őszinte, nem valós jó szándékkal készülnek ezek a filmek, hanem csak a "muszáj" miatt.

Érdekes lenne megfigyelni, mi lenne a reakció, ha akadna egy merész filmes, aki leforgatná pl. a Pocahontast egy szőke, kékszemű színésznővel.

2023. szept. 21. 09:56
 53/70 anonim ***** válasza:
62%

A fiatalok között 20%a több a konzervatív gondolkodó a nyugati civilizációkban is, mint 10-20 évvel ezelőtt. Igazából ide vezetett az erőltetett balos propaganda, transzikkal, BLM-el, erőszakos fekákkal és migránsokkal. Ha túl toljátok, idővel visszalendül az inga. Túltoltátok.

2023. szept. 21. 09:59
 54/70 anonim ***** válasza:
100%

1) Azért mert ez nem rasszista, de ha Tiana fehérré lenne változtatva, az az lenne. A cél az lenne, hogy minden ember egyenlőként legyen kezelve. Ez nem egyenlő bánásmód.

2) Ariel nem sötétbőrű. Író vagyok, vannak eltérő rasszú karaktereim. Annak a karakternek hozzátartozik az identitásához a származása és a bőrszíne. Ugyanúgy, ahogy én sem japán vagyok, hanem magyar.

3) Már nem lehet azt mondani, hogy jaj most kit érdekel hogy a pixel hableány egy 5 éveseknek szóló mesében milyen bőrszínű, mert itt nem csak erről van szó. Már elkezdték azokat a történelmi személyeket is feketének beállítani, akikről tudjuk, hogy fehérek. Konkrétan meghamisítják a történelmet, és igazi, hús-vér emberek identitását másítják meg. Ariel csak egy mese változata ennek. 4) Mindeközben ha kimegy a néger család az utcára, ugyanúgy fennáll a veszélye, hogy megkéselik, megverik őket, mert csak. Ugyanúgy nem kapnak egyenlő bánásmódot még a hatóságoktól sem, és ugyanúgy rengeteg sötétbőrű haldoklik nyomornegyedekben, 8-10 gyerekkel, mert nem hogy fogamzásgátlóra nincs pénz, sőt lehet ott nincs is (de a nemi erőszak attól még nem áll meg), de ételre sem. NAGYON NAGY bajok vannak a világban és ezeknek az emebreknek segíteni kéne. Ehelyett mit csinálnak a gazdag vállalatok, és mire terelik a köz figyelmét? Négerre változtatott karakterekre! Attól, hogy Ariel fekete lett, a sötétbőrűek problémái ugyanúgy ott vannak. Csak így vállon veregethetjük magunkat, és megnyugodhatunk, hogy jaj ha van reprezentáció akkor már minden jó. Nem. Baromira nem.

2023. szept. 21. 10:43
 55/70 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb kritika: [link]
2023. szept. 21. 10:55
 56/70 anonim ***** válasza:
100%

Nekem több problémám is van ezzel (illetve ezzel a jelenséggel).

1. Ugyanarról húznak le újabb és újabb bőröket ahelyett, hogy kitalálnának, csinálnának valami újat, rengeteg kiváló könyv van, ami soha nem lett még képernyőre adaptálva, olvassanak. Ez ettől a filmtől teljesen független véleményem.

2. A Disney rajzfilm élőszereplős változatának adták el, legalábbis mindenhol ez ment, a Disney rajzfilmben pedig Ariel fehér bőrű. Igen, a Disney is átírta a sztorit, és az Ariel férfinév, meg a korábbi mesékben a hableány meghalt... stb. De nem egy új hableányos filmként harangozták be ezt a filmet, hanem egy adott rajzfilm adaptációjának, és azzal nincs pariban. Egyébként Ursulát sokkal inkább el tudtam volna képzelni fekete színésznővel, oda meg fehéret raktak.

Amúgy semmi bajom a fekete színészekkel, rongyosra néztem az Apácashow 1-2-t, szeretem az Ezer szót, az Oviaput, az Amerikába jöttemet, a Feketék fehéren mellett is ott tudok ragadni, és a Vaklármán is jól szórakozok. Hosszan tudnék olyan filmeket sorolni, amiben játszanak fekete színészek pozitív szerepben, főszerepben is.

Nekem ez az adaptáció a "de miért?" kategória. Nem értem, miért kellett.

2023. szept. 21. 11:26
 57/70 anonim ***** válasza:
100%

10es vagyok

Srácok, tök kár azon érvelni, hogy milyen az eredeti, mert ez nem az eredeti feldolgozása.

Ez a korábbi Disney adaptáció remake-je. A Disney nem a dán sztorit dolgozza fel, hanem a sajátját. Innentől kezdve kár az ősgyökereken vitatkozni, mert ennek semmi köze hozzá.

2023. szept. 21. 11:32
 58/70 anonim ***** válasza:
100%
Az meg, hogy ezekről a filmekről süt a PCség... hát.. igen. De ha megnézed, eddig az összes élőszereplős Disney film egy kalap szar lett mind kritikailag, mind a nézők szerint. Szóval a nagy kérdés nem az, hogy miért fekete Ariel, hanem az, hogy minek erőlteti az élőszereplős remake-et a Disney. A minta azt mutatja, hogy sem feketén, sem fehéren, egyszerűen nincs szükség élőszereplős verzióra.
2023. szept. 21. 11:34
 59/70 anonim ***** válasza:
16%
#58 Mert az emberek akkor is megnézik. Itt nem a véleményeket kell nézni, hanem a bevételt. A Disneyt baromira nem érdekli, ha azt írják a kritikusok hogy pfú ez de rossz volt. Hozott pénzt? Akkor jöhet a következő. És meg fogják nézni, a felnőttek nosztalgiából, a gyerekek meg mert ők a célközönség. Ráadásul sokkal kevesebb energiabefektetés, mint nulláról alkotni egy új történetet. Legyünk őszinték, piszokosul jól jár a Disney minden egyes remake-el.
2023. szept. 21. 11:50
 60/70 anonim ***** válasza:
100%

A film nettó bukó volt.

A disney részvények az értékük kétharmadát elvesztették az elmúlt két évben.

Az agymosás itt egyértelműen nem profitcélokat követ, hanem társadalmi hatásra utazik.

2023. szept. 21. 12:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!