Miért zavarja az embereket az hogy a kis hableány néger lett?
Igazából nem az zavarja, akit zavar, hogy néger lett, hiszen ha Afrikában játszódna a sztori, senkit se zavarna. Itt a gond az, hogy az ilyen filmekről süt a megfelelési kényszer és a polkorrektség mesterséges beleerőszakolása a történetbe, ami visszatetsző. Érezni, hogy nem őszinte, nem valós jó szándékkal készülnek ezek a filmek, hanem csak a "muszáj" miatt.
Érdekes lenne megfigyelni, mi lenne a reakció, ha akadna egy merész filmes, aki leforgatná pl. a Pocahontast egy szőke, kékszemű színésznővel.
A fiatalok között 20%a több a konzervatív gondolkodó a nyugati civilizációkban is, mint 10-20 évvel ezelőtt. Igazából ide vezetett az erőltetett balos propaganda, transzikkal, BLM-el, erőszakos fekákkal és migránsokkal. Ha túl toljátok, idővel visszalendül az inga. Túltoltátok.
1) Azért mert ez nem rasszista, de ha Tiana fehérré lenne változtatva, az az lenne. A cél az lenne, hogy minden ember egyenlőként legyen kezelve. Ez nem egyenlő bánásmód.
2) Ariel nem sötétbőrű. Író vagyok, vannak eltérő rasszú karaktereim. Annak a karakternek hozzátartozik az identitásához a származása és a bőrszíne. Ugyanúgy, ahogy én sem japán vagyok, hanem magyar.
3) Már nem lehet azt mondani, hogy jaj most kit érdekel hogy a pixel hableány egy 5 éveseknek szóló mesében milyen bőrszínű, mert itt nem csak erről van szó. Már elkezdték azokat a történelmi személyeket is feketének beállítani, akikről tudjuk, hogy fehérek. Konkrétan meghamisítják a történelmet, és igazi, hús-vér emberek identitását másítják meg. Ariel csak egy mese változata ennek. 4) Mindeközben ha kimegy a néger család az utcára, ugyanúgy fennáll a veszélye, hogy megkéselik, megverik őket, mert csak. Ugyanúgy nem kapnak egyenlő bánásmódot még a hatóságoktól sem, és ugyanúgy rengeteg sötétbőrű haldoklik nyomornegyedekben, 8-10 gyerekkel, mert nem hogy fogamzásgátlóra nincs pénz, sőt lehet ott nincs is (de a nemi erőszak attól még nem áll meg), de ételre sem. NAGYON NAGY bajok vannak a világban és ezeknek az emebreknek segíteni kéne. Ehelyett mit csinálnak a gazdag vállalatok, és mire terelik a köz figyelmét? Négerre változtatott karakterekre! Attól, hogy Ariel fekete lett, a sötétbőrűek problémái ugyanúgy ott vannak. Csak így vállon veregethetjük magunkat, és megnyugodhatunk, hogy jaj ha van reprezentáció akkor már minden jó. Nem. Baromira nem.
Nekem több problémám is van ezzel (illetve ezzel a jelenséggel).
1. Ugyanarról húznak le újabb és újabb bőröket ahelyett, hogy kitalálnának, csinálnának valami újat, rengeteg kiváló könyv van, ami soha nem lett még képernyőre adaptálva, olvassanak. Ez ettől a filmtől teljesen független véleményem.
2. A Disney rajzfilm élőszereplős változatának adták el, legalábbis mindenhol ez ment, a Disney rajzfilmben pedig Ariel fehér bőrű. Igen, a Disney is átírta a sztorit, és az Ariel férfinév, meg a korábbi mesékben a hableány meghalt... stb. De nem egy új hableányos filmként harangozták be ezt a filmet, hanem egy adott rajzfilm adaptációjának, és azzal nincs pariban. Egyébként Ursulát sokkal inkább el tudtam volna képzelni fekete színésznővel, oda meg fehéret raktak.
Amúgy semmi bajom a fekete színészekkel, rongyosra néztem az Apácashow 1-2-t, szeretem az Ezer szót, az Oviaput, az Amerikába jöttemet, a Feketék fehéren mellett is ott tudok ragadni, és a Vaklármán is jól szórakozok. Hosszan tudnék olyan filmeket sorolni, amiben játszanak fekete színészek pozitív szerepben, főszerepben is.
Nekem ez az adaptáció a "de miért?" kategória. Nem értem, miért kellett.
10es vagyok
Srácok, tök kár azon érvelni, hogy milyen az eredeti, mert ez nem az eredeti feldolgozása.
Ez a korábbi Disney adaptáció remake-je. A Disney nem a dán sztorit dolgozza fel, hanem a sajátját. Innentől kezdve kár az ősgyökereken vitatkozni, mert ennek semmi köze hozzá.
A film nettó bukó volt.
A disney részvények az értékük kétharmadát elvesztették az elmúlt két évben.
Az agymosás itt egyértelműen nem profitcélokat követ, hanem társadalmi hatásra utazik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!