Miért zavarja az embereket az hogy a kis hableány néger lett?
Azért mert meghamisították vele a történetet.
Ez egy mese úristen már XD
Amúgy tekinetve, hogy a Karib térségben játszódik, kissé indokolatlan a fehér bőr, de mindegy.
A történethez meg semmi köze a karakter árnyalatának. Ha minden egy az egyben ugyanaz, csak más árnyalatú a karakter bőre, attól jobb lesz a sztori?
Mért lett néger? Fehérnek nem volt jó?
Nemtom szerintem nagyon illik hozzá, nekem a gyönyörű tengerpartról mindig a barna lányok jutnak eszembe, nem a fehérek. Én is fehér vagyok de az én őseim Skandinávia ból származnak nem pedig délről, ezért is vagyunk fehérek ;-)
Tekintve hogy fingod nincs, kissé indokolatlan okoskodni, de mindegy.
Az eredeti Andersen történet dániában játszódik. Száz százalékban európai fehér kultúrelem a történet, és semmi köze a fekákhoz.
Nagyon unalmas a több tucat európai mitológiai hős, történelmi szereplő, és mesefigura feketére festése.
Disney és Netflix adaptációkban:
Sir Lancelot - feka
Julius Caesar - feka
Achilleus - feka
Heimdall - feka
Sir Bedivere - feka
Joan of Arc - feka
Zeus - feka
Guinevere - feka
Robert de Beaumont - feka
Mannerheim - feka
Margeret Anju - feka
Stb stb stb. Rohadt uncsi a kultúrális blackwashing.
Azért mert már minden mesehőst négernek akarnak.
És úgy vannak az emberek vele: oké, lehet néger valamelyik, de nem mindegyik/pl. ott a hófehérke, te mennyire örülnél ha hóFEHÉRKE néger lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!