Ha az embernek nem eshet bántódása, és bizonyítottan rosszul járhat a másik, akkor miért nem jó bosszút állni?
Szerintem is megérdemelné jó pàr bántalmazó nárci rágalmazó abuzálo hogy jó nagy pofont kapjanak.
De az ilyenek ha jól megrugdossák őket akkor is röhögnek csak.
Mindig csak az áldozat sérül. A gyk-n is azokat inzultálják merr a legtöbb ember nárci gyökèr.
"neki, mint bűnösnek jogos a bántás."
Nem kisfiam, nem az. Az önbíráskodás, mint szó ismerős?
hát 2 fajta ember van..aki szerint a bosszúnak nincs értelme, és úú ne süllyedj a szintjére..
a másik aki szerint igenis van.
Noss én lesz**arom más véleményét ha valaki jogtalanul bántott vagy megalázott tuti valahogy megbosszulom.
Ez a baromság, hogy meglátod ő is visszakapja majd az élettől...ezt még sosem tapasztaltam meg.
Semmi baj nincs az önbíráskodással, akkor, ha a bosszú arányos a sérelemmel.
Nem ismerem a BTK-t, de feltehetően az is csak bizonyos esetekre vonatkozhat, amikor komoly bűncselekmény történik.
Ha például egy megcsalt férj bosszúból kikezd, és lefekszik a felesége legjobb barátnőjével, hogy lelki fájdalmat okozzon, azért nem fogják megbüntetni. Ez egyszerű családi dráma, ahol szabad akarat van, semmi köze hozzá a rendőrségnek.
Jó a kérdés, és több szempontból meg lehet közelíteni.
Tegyük fel, hogy bántottalak téged, mondjuk kigúnyoltalak. Nem szabadna ezt tennem, de megtettem valamilyen okból. Vegyük végig, milyen okból tehetek ilyet.
1: haragszom rád valamiért, és úgy gondolom, hogy én törlesztek. Ha ezt visszaadod, még jobban haragudni fogok, és még jobban bántani foglak.
2: azzal akarok menőbbnek tűnni, hogy másokat megalázok. Ha te megalázol engem, akkor megsérted az egómat, amit ki akarok majd igazítani. Eddig csicskának néztelek, most becsicskítottál, ezt a szégyent nem fogom eltűrni.
3: valami zavar benned, és ilyen szerencsétlen módon fejezem ki. Ha visszavágsz, akkor azt fogom gondolni, hogy még neked állt feljebb.
4: nem fogtam fel, hogy megbántalak, nem volt bennem rossz szándék. Ha visszaadod, akkor azt fogom hinni, hogy te kezdted, és én is "visszaadom" majd neked. (megjegyzés: ez az egyes pont fordított leosztásban).
Mindegyik pont további eszkaláció irányába mutat, egyik sem állítja meg a harcot. Ha bántottalak téged, és te leálltál velem harcolni, akkor nemsokára két harcoló idióta leszünk, és mindketten úgy gondoljuk majd, hogy a másik kezdte. Beszálltál a hülye játékomba, és olyan lettél, mint én.
Egyetlen esetben tud pozitív lenni a válaszcsapás, amikor elrettenteni akarsz. Ha valaki belédáll, bekóstol, akkor egy jól irányzott erődemonstrációval meg lehet mutatni neki és a világnak, hogy nem éri meg veled b.szkódni.
Csak éppen ez az erőfölény csak akkor eredményes, ha nem csak erőt, de fölényes magabiztosságot mutatsz. Márpedig ha belemégy az ő játékába, akkor hagyod, hogy ő irányítson.
Képzelj el egy Bud Spencer filmet, ahogy Piedone kap egy pofont. Ilyenkor Piedone szeme sem rebben, és azt mondja "nézd öcsi, ezt így kell" és ad egy akkorát, mint a ház. Ez mindenkinek menő, csak éppen nem a pofontól menő, hanem a szeme sem rebben résztől. Ha Piedone nem ad semmilyen pofont csak értetlenül ránéz a másikra, hogy te meg mit csapkodsz itt hülyegyerek, az hasonlóan működőképes erődemonstráció, és hatalmas erőt mutat.
Na most a tipikus bosszúk olyanok, mintha Piedone azt mondaná "aú", és jól odaverne három hasonló pofont. Erre a válasz az, hogy elkezdenek verekedni, mindketten kijönnek szakadtan véresen, és valahogy egyikre sem tudsz úgy nézni, mint ártatlan szereplőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!