Miért van az, hogy ha egy nőt tehénnek hívsz az degradáló de ha egy férfit bikának akkor az elismerés? Miért van ez ha ugyanarról az állatról van szó?
Figyelt kérdés
2023. szept. 8. 14:39
1/10 anonim válasza:
Mert a feministák kitalálták, hogy ez degradáló. Eztis túltolták.
Tyúk, liba, tehén, szuka degradáló.
Bika, kan nem.
2/10 anonim válasza:
Nézz utána a régi - femninizmus elötti - irodalomban, ezek már akkor is negatív illetve pozitív jelzök voltak.
4/10 anonim válasza:
Ha marhának vagy ökörnek hívsz egy férfit, az már degradáló.
A bikák jellemzően izmosabbak és kevésbé zsírosak mint a tehenek. A tehén ember esetében azt jelenti, hogy kövér, a bika meg azt, hogy sikeres a szexualitás terén, mivel a bikák sok tehenet termékenyítenek meg.
6/10 anonim válasza:
A kakast nem használják férfiakra. A tyúkot nőkre viszont igen, és az is negatív.
7/10 anonim válasza:
6 hát nekem fiatal korunkban mondta a haverom, hogy "de jó ez a tyúk", sosem negatívumként.
Persze volt negatív értelme is, amikor anyám pár buta kolléganőjét én tyukok hívtam, mert kb. annyi eszük volt.
9/10 anonim válasza:
Azért ha azt mondod, hogy valaki a falu bikája, az sem pozitív.
10/10 anonim válasza:
Mert a tehenet a dagadtsággal hozzák összefüggésbe a feminizmusban(!) a bikát meg az erő jelképének tartják. Esetleg érdekességként megjegyezném hogy például a görögöknél azt hiszem Apollónt hozták a tehénnel párhuzamba mert ott például a tehén ma is használt "bociszemei" voltak a tehénnel összefüggésbe hozva:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!