Alapvetően irigy típusba tartozol vagy nem érzel irigységet, tudsz őszintén elismerést érezni más jól létével, sikereivel kapcsolatban? Mitől függ az irigység?
Testvérem, akivel nem együtt nevelkedtünk bevallotta nekem, hogy egész életét megkeserítette az irigység, de nemcsak rám, hanem más emberekre is irigy, sikerekre, élethelyzetekre. És talán most 40 évesen sikerült ezt elengedni nagy önismereti munka árán
Ekkor döbbentem rá hogy én nem érzek irigységet és sok más ember viselkedését megértettem körülöttem. Ha a környezetembem valaki sikert ért el, vagy bármit elért, megkapott, akár egy szerelmet vagy gyermeket, azt éreztem hogy idővel majd nekem is lesz vagy ő jobban megdolgozott érte. Rossz érzés nem kapcsolódott hozzá, mint az irigység.
Furcsa. Féltékenységet sem éreztem még.
Mitől függ hogy bizonyos emberekben vannak ezek az érzések másokban nincsenek? Alapvetően nagyon pozitív életszemléletű vagyok.
Én sem vagyok féltékeny típus, pl párkapcsolatokban simán belefér nekem a poligám/poliamor fajta, az eddigi tapasztalatok szerint
Viszont sajnos irigységet sokszor érzek, annak ellenére, hogy csak egy kis szeletét láthatom mások valóságának, és tudom, hogy megvannak az ő nehézségeik is.
Köszi az őszinte válaszokat
Sajnálom hogy lepontoznak, pedig biztos mindenki érez valami "tiltott, nem elfogadott" érzést. Emberek vagyunk, én nem vagyok irigy, ellenben van más rossz tulajdonságom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!