Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan kompenzáljátok az...

Hogyan kompenzáljátok az elismerés hiányát?

Figyelt kérdés
Ha egyedül kell valamit végigcsinálni, mindenféle támogatás, bátorítás, biztatás, dicséret nélkül. Hogyan tudtok végig a célra koncentrálni?
2021. okt. 13. 19:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Magamból merítek erőt. Meg van bennem egy olyan "csakazértis" dolog, ha valamiben senki nem támogat lelkileg.

Dacból nyomom végig.

2021. okt. 13. 19:41
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor én sosem a végcélra gondolok, mert az túl távoli, és ez elkedvetlenítene. Arra koncentrálok, hogy az aktuális feladat (pl. az aznapi munka vagy tanulni való) legyen meg. Mindig csak az aktuális akadályra koncentrálok, amit éppen meg kell ugrani, és ezáltal minden nap lesz egy pici sikerélmény is. Ha mások is bátorítanak, az persze segít, de nem alapvetően fontos dolog. A cél, amit kitűzöl magad elé, a TE személyes célod, nem másé - és a sikerre is akkor van a legnagyobb esély, ha a motivációd belső, nem pedig külső. Eddig nekem bejött ez a technika, de természetesen lehet, hogy neked éppen valami más fog segíteni.
2021. okt. 13. 19:46
 3/12 anonim ***** válasza:
Dicsérgetem magam :)) ironikusan, mintha más mondaná, ezen általában felhuzom magam és azért is megcsinalom.
2021. okt. 13. 19:47
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"Hogyan kompenzáljátok az elismerés hiányát?" Sehogy. Nem kell nekem elismerés. Sosem azért dolgoztam. Legtöbb cselekedetemről szinte senki sem tud, mert magamnak csináltam, privát helyszíneken. Amíg nem nagyon szidnak a tetteim miatt, addig én jól el vagyok.

"Hogyan tudtok végig a célra koncentrálni?" Úgy, hogy én kizárólag a saját céljaimért küzdök/dolgozok. Máséért soha. Tehát például olyan munkakapcsolatban sosem álltam, ahol lett volna főnök aki megmondja hogy mit csináljak, amivel csak neki vagy a végnek teszek jót.

2021. okt. 13. 19:49
 5/12 anonim ***** válasza:
*cégnek
2021. okt. 13. 19:50
 6/12 A kérdező kommentje:
És ha a célkitűzés előtt jól megaláztak, hogy úgysem leszel rá képes, nem olyan vagy, mint amilyennek hiszed magad? Pl. volt egy elég stabil képed arról, hogy milyen emberré szeretnél válni, miben teljesedsz ki a legjobban az életben, de azt mondták, hogy soha nem leszel olyan. Ezt az önbizalmat, amit elvettek, hogyan lehet visszaépíteni?
2021. okt. 13. 19:56
 7/12 A kérdező kommentje:
És tegyük hozzá, hogy mindezt egy olyan ember mondta, aki épphogy motivált abban, hogy jobb emberré akarj válni, aki miatt elhitetted, hogy jó vagy abban, amit csinálsz, és amivé akarsz válni.
2021. okt. 13. 19:59
 8/12 anonim ***** válasza:
86%
Ne mások kedvéért akarj fejlődni, hanem magadért. Ha magadért teszed nincs szükséged mások elismerésére, csak a saját büszkeségedre. Eleve nem értem miért akarsz valaki más véleményének megfelelni. Csak az számít, hogy te milyen emberré akarsz válni, és kizárólag te tehetsz érte, hogy az meg is valósuljon. Nézz magadba, hozz döntést a saját étékrendednek megfelelően, aztán valósítsd meg a saját boldogságodért.
2021. okt. 13. 20:26
 9/12 anonim ***** válasza:
48%
8, ez így leírva szép és jó, de az ember meg akar felelni. Tudatosan vagy tudat alatt. A szüleinek, a párjának, a főnökének, satöbbi. Én értem a kérdezőt, nehéz ügy elérni a céljainkat és megvalósítani önmagunkat úgy, hogy közben összhangban legyünk a szeretteink és a környezetünk elvárásaival. Ha az ember senkinek nem akarna megfelelni, csak élne bele a nagyvilágba a saját érdekeit nézve, akkor előbb-utóbb egyedül kötne ki egy házban ahol senki nem nyitja rá az ajtót. Se munka, se kapcsolat, se család, se barátok.
2021. okt. 13. 20:32
 10/12 A kérdező kommentje:
Igen, de sajnos a földbe tudja döngölni az embert egy komoly csalódás, mert megkérdőjelezi az értékeit, miután a másik folyamatosan leértékelte és tagadta az erejét. Végül nincs más választása, csak továbblépni, vállalva azt, hogy egyedül marad, mindenféle megértés vagy bátorítás nélkül.
2021. okt. 13. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!