Miért azt nézik le és rekesztik ki az emberek, aki olyasvalamiből szenved hiányt, amiből alapból is általános hiány van?
Figyelt kérdés
Pl. ha lenéznének egy munkavállalót aki munkaerőhiány idején nem dolgozik, az érthető, vagy ha lenéznének egy szüleinél otthon lakót, aki olyankor sem költözik el, amikor az albérletek de még az ingatlanok is minimálbér áron vannak még azt is.
De pl. amikor munkaerőtöbblet van, miért néznek le egy munkanélkülit?
Vagy ha elérhetetlen áron vannak a lakások és az albérletek, miért néznek le egy otthon lakót?
És nem csak erre a két példára lennék kíváncsi, hanem magára a funkcióra, gondolatmenetre, csak ez a kettő jutott eszembe példának.
Amúgy ezt fordítva kéne ám, csak mondom.
2023. szept. 4. 12:57
31/36 anonim válasza:
24# Azt jelenti konkrétan, hogy lefelé tapos, felfelé nyal. De lényegében az is igaz, amit írtál.
32/36 anonim válasza:
#31 Köszönöm szépen hogy megerősítettél ennek a kifejezésnek az ismeretében! :)
33/36 anonim válasza:
32# Igazán nincs mit. De közegében, gondolatmenetében, motivációjában amiket leírtál stimmel az indíték, hogy felfelé nyal, lefelé tapos. Bár nem értem miért nem elég csak felfelé nyalni, miért kell lefelé taposni, de szerintem azok sem, akik teszik. :D
34/36 anonim válasza:
#33 Azért, mert már majdnem teljes mértékben kiölték magukból a humánus értékrendet. Ha valaki alul van, azt azért tapossák, hogy ne tudjon felfelé törni (meg se próbálja, hisz ÉN vagyok felül), plusz jól esik gyűlölni mert "lúzer", levezethetik rajtuk a feszkót!
35/36 anonim válasza:
Hát igen. Erre mondják, hogy Magyar ember létrán jár. Az üzleti élet kitalálta a létraelvet, és átkerült a hétköznapokba is, és már minden is létra. Felül siker, alul kudarc, nyaljunk és tapossunk. Ez meg bizony legitimizált olyan undormányokat, mint áldozathibáztatás. Illetve az áldozathibáztatás az lekorlátozódott a női bántalmazásra, a humánus értékrend pedig annyira létezik már csak, hogy a másiktól elvárják.
36/36 anonim válasza:
Mert bullyk vagyunk és megtehetjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!